UtánpótlásSport
2024. május 14.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2016-05-15 16:26

Tragédia helyett hőstett

Majdnem tragédia történt a Nagykáta-Gyömrő U16-os mérkőzésen: a 40. percben Juhász Bálint – ütközést követően – elájult, és lenyelte a nyelvét. Szerencsére az edzője, Kuprák János és Józan Csaba játékvezető nagy lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot, így életben maradt a fiú.

UP-info Kiütéssel, 7-0-ra nyert a Pest megyei első osztályú U16-os bajnokságban a Nagykáta SE az UFC Gyömrő ellen. A nagyarányú sikernek azonban talán a házigazda sem örül szívből, hiszen a 40. percben történtek miatt korántsem a diadalról marad emlékezetes a mérkőzés.
juhasz_focista
juhasz_focista
Már 3-0-ra vezetett a tabellán harmadik házigazda, amikor – ütközést követően – Juhász Bálint, a lista végén kullogó vendégek 14 éves játékosa a földre került. Ahogyan a Nemzeti Sport Online-nak fotót küldő olvasó jelezte, a fiú elájult, és lenyelte a nyelvét. Az eset könnyedén tragédiához vezetett volna, ám a gyömrőiek edzője, Kuprák János azonnal a fiú mellette termett: szétfeszítette az állkapcsát, s helyére tette a nyelvét. Józan Csaba bíró ugyancsak nagy lélekjelenléttel sietett a pórul járt kis futballista segítségére: a sárga lapját tette a szájába. Az életmentő akció sikerrel járt. A nagykátaiak mestere, Hegedűs József sportszerűen, az egyesület nevében kívánt gyógyulást a játékosnak.