UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2016-05-20 14:36

Rész az aranyból

Bár a délutáni döntő örömúszását a lelátóról nézte, nem szabad elfelejteni: a 14 éves Késely Ajna a délelőtti teljesítményével döntőhöz, s így közvetve aranyéremhez segítette a női 4x200 méteres gyorsváltót a londoni felnőtt Európa-bajnokságon.

reb Aranybetűkkel írják a csütörtöki nap krónikáját az úszás hazai történelemkönyvébe, hiszen komplett világversenyt befejezni is pompás eredmény négy arany-, két ezüst és egy bronzéremmel, pláne, ha mindezt egyetlen versenynap produkálja.
kesely_ajna_aranyerem_eb
kesely_ajna_aranyerem_eb
A csodálatos zárásról a női 4x200 méteres gyorsváltó gondoskodott, amely Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Hosszú Katinka összeállításban a dobogó tetejére állhatott. A négy magyar lány boldog mosolya mellett sem szabad elfelejteni, hogy ötödik úszó is hozzátette a magáét az esti ünnepléshez. A 14 éves Késely Ajna délelőtt tempózott a stafétában, s az 1:58,93-as idővel akkor a második legjobbnak bizonyul a négyesben, amely másodikként jutott az esti fináléba. „Hatalmas gratula a lányoknak, mint az ÖTnek, hiszen a tizennégy és fél éves Késely Ajna is tagja volt a váltónak, csak róla picit megfeledkeztek” – jelezte a közösségi oldalán Turi György, az edzője. „Nagyon jó érzés volt a döntő után megkapni az aranyérmemet. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy segíthettem a lányoknak” – teszi hozzá immár az élete első felnőtt Európa-bajnokságán győzelmet szerző Ajna. A 200 m gyorson egyébként ott folytatta, ahol a váltóban abbahagyta: a tizedik helyen jutott a középdöntőbe. Korábban nem jött ki annyira a lépés, hiszen 100 m gyorson a 44. lett, 800 m gyorson viszont csupán 77 század választotta el attól, hogy döntőt úszhasson, csakhogy a 8:38,02-es idejével kilencedikként éppen lemaradt a fináléról. A 200 és a vasárnapi 400 m gyorsúszás – ne felejtsük el, Késely az utóbbi számban ért el riói szintidőt a decemberi győri országos bajnokságon – viszont további szép sikereket hozhat Kőbánya leányának.