UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2016-06-03 15:17

Száguldás Türingiában

Remekeltek a magyar gyorsasági görkorcsolyázók a németországi Gerában megrendezett Európa Kupa-viadalon. Gardi Dominika a juniorok között minden számot megnyert.

UP-info Rendszeresen arról számolhatunk be, hogy remekeltek a magyar gyorsasági görkorcsolyázók a különböző nemzetközi megméretéseken. Most sem történt máshogy: a németországi Gerában rendezett Európa Kupa-viadalon is kitettek magukért, ahol tizenhat ország több mint ötszáz versenyzője állt rajthoz. A Tornádó Team két versenyzője Gardi Dominika és Kopilovic Eleonóra magabiztos teljesítménnyel örvendeztette meg edzőjét. A tízezer méteres eliminációban együtt indult a felnőtt és a junior A kategória mezőnye, de a világ- és Európa-bajnokokkal teletűzdelt futamban is nagyszerűen szerepelt a két magyar fiatal. Dominika legjobb juniorként harmadik lett a felnőttek között, Elenóra a harmadik legjobb juniorként a tizenkettedik helyen fejezte be a távot.
IMG_1371
IMG_1371
Gardi Dominika saját korcsoportjában minden távon az első helyen végzett, így mind a rövid, mind a hosszú távú összetettet megnyerte. Kopilovic Eleonóra a harmadik helyeket gyűjtötte be, és állhatott az összetett értékelésben a dobogó harmadik fokára. A junior B korosztályban versenyző fiúk között már nem számít meglepetésnek Erdős Dávid (Tornádó Team) egyenletesen jó szereplése. Szerencsétlen bukás ugyan szertefoszlatta a dobogós álmait, de abból felállva is ötödik helyen ért célba. Összetettben is az ötödik helyen zárt, de a bukás nélkül vélhetően a harmadik lett volna az övé. Iványi Tamás is egyre meghatározóbb indulója korosztályának: 300 méteren épphogy lecsúszott a dobogóról, és 1000 méteren is a hatodik helyen végzett. A hosszútávokon elért 9. és 12. helyezése is értékes. Szögi Tamás 10. lett 300 méteren, ahogy az 5000 pontversenyében is. Bejczi Botond (Szombathelyi Sportiskola) negyedik helye az 1000 méteren szintén nagyszerű teljesítmény, az összetettben elért 7. helyéhez hasonlóan. A nagyon erős junior B-mezőnyben Hunyadi Anna összetett 9. helye nagyon értékes. Ugyanúgy Sajgó Annának (Tornádó) a kadetek között a hosszútávokon elért 8 és 9. helye. Malinovszky Lilla (TDKE) a 300 méteren érte el a legjobb helyezést, ahol 8. lett. A még csak iskolás A korosztályban versenyző Bíró Hanna nagyszerű idővel lett 300 méteren 8., míg az eliminációban elért 9. helye is nagyon jónak számít az erős mezőnyben. Ugyanabban a korosztályban remekelt a BurningWheels Team két ifjú reménysége: Tóth Anna és Bödei Bálint egyaránt a második helyen végzett az összetettben. A KDE is képviseltette magát Gerában: az iskolás B korosztályban Gurszki Kitti második, Bárány Enikő pedig a nyolcadik helyen zárt.