UtánpótlásSport
2023. december 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2016-07-27 23:22

Magabiztos kezdés

Alighogy véget ért a limericki világbajnokság, a leányok selejtezőivel elrajtolt az öttusázók ifjúsági A korosztályának Európa-bajnoksága Barcelonában. A kontinensviadal magyar szempontból nem is indulhatott volna jobban: mind a négy lány döntőbe jutott. Kállai kapitány ennek ellenére sem teljesen elégedett.

Majer Dániel A továbbjutás volt a legfontosabb a barcelonai ifjúsági A Európa-bajnokság első napján a leányok selejtezőiben. A négy magyar indulónak, Barta Lucának, Strobl Anitának, Varga Eszternek és Sarcia Borbálának ez kivétel nélkül sikerült is.
Strobl Anita Forrás: pentathlon.hu
Strobl Anita Forrás: pentathlon.hu
Az A csoportban selejtező Varga Eszter és Strobl Anita úszásban egyaránt remekelt, előbbi a második, utóbbi az első helyen végzett. Varga vívásban is a top 3 tagja volt, 17 győzelmével harmadikként zárta a tusát, de 15 győzelmével elért hatodik helyével Strobl sem panaszkodhat. A B csoportban Barta Luca szintén hozta a jó teljesítményt a medencében, Varga Eszterhez hasonlóan második lett. A páston hatodikként zárt, akárcsak a csoport másik magyarja, Sarcia Borbála. Ő úszásban hetedik helyet szerzett. A futásból és lövészetből álló kombinációban is jól teljesítettek a lányok, Kállai Ákos örömébe azonban kis üröm is vegyült. „Ma a továbbjutás volt a legfontosabb, Barta Luca, Varga Eszter és Strobl Anita magabiztosan, végig kontroll alatt teljesített. A zárószámra már magabiztos előnnyel rendelkeztek, csak be kellett kocogniuk, abszolút meg vagyok elégedve.” De akkor mi a baj? „Sarcia Borbála lövészete okozott pici elégedetlenséget. Jól úszott, az ifi vb-n mutatott gyenge vívását is jól korrigálta, ezúttal megfelelő felfogásban versenyzett. Jól is állt a két szám után, a lövészete viszont mindig kérdéses. Jó lövő volt, nemrég azonban valamit elvesztett, és azóta sem találja. Alapvetően ügyes lány, emiatt viszont voltak gondjai  a továbbjutással.” Kérdés: a döntőig hátralevő két nap alatt lehet-e változásban reménykedni. „Nem gondolnám, hogy holnaputánra csak úgy elszállnak a gondjai. Sajnos, ilyen körülményeket otthon nehéz produkálni. De ha kicsit koncentráltabbá és pontosabbá válna, akkor látnánk kis fényt az alagút végén.” A szövetségi kapitány szerint ha a döntőben mindenki hozni tudja, amire képes, akkor egyrészt ő is elégedett lesz, másrészt szép eredményeket érhetnek el a lányok. A selejtező eredményeiből kár lenne kiindulni, még nem éles helyzetben versenyeztek.