UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2016-08-02 19:52

Gardi-bronzok Heerdéből

A kulcsemberek zaklatott felkészülése ellenére éremesélyekkel utazott a magyar junior görkorcsolya-válogatott heerdei kontinensviadalra, s sikerült valóra váltani az álmokat: Gardi Dominika két bronzérmet hozott el Hollandiából. Összességében soha korábban ilyen jó szereplésre nem akadt példa.

UP-info Bár Gardi Dominika két hetet hagyott ki Achilles-ín gondok miatt, Erdős Dávidot bokafájdalom akadályozta, Szatmári Nikolett pedig az indulás előtt részleges izomszakadást szenvedett (ő végül nem is indulhatott), nagy, érmes várakozás előzte meg a görkorcsolyázók junior Európa-bajnokságát. A Heerdében tartott viadalon tízfős fiatal magyar csapat állt rajthoz, a versenyzők a Szombathelyi Sportiskolából, Tatabányáról és a szegedi Tornádóból érkeztek.
Z+íszl+-val
Z+íszl+-val
A megméretésre egyetlen rossz szavuk sem lehetett a szereplőknek, hiszen a hollandok a tőlük megszokott profizmussal bonyolították le a remek pályán. A legszebb eredményt, az annyira áhított dobogót az utcai verseny, azon belül is a 10000 m ponton hozta el. Gardi Dominika végig élvezhette Kopilovic Eleonóra nagyszerű segítségét, így szoros küzdelemben a harmadikként zárt. Az eredménynek egy emberként, örömkönnyekkel örült a csapat. Hogy a maraton is hasonló eredményt hoz, arra a szakemberek sem számítottak. A nehéz pályán 18 kört kellett menni, s mindegyikben 120 m emelkedő várt a mezőnyre. A két junior A korosztályú lány végig lépést tartott az élbollyal, s a hajrában Gardi ismét a harmadik helyre ért be. Kopilovic a nagy forgatagban csak kevéssel maradt el tőle, a 15. helyen. Gardi egyébként is jól szerepelt, hiszen a pályán az 1000 és a 10000 m ponton egyaránt a hatodik lett, míg utóbbi számban Kopilovic a tizedikként zárt. Az eggyel fiatalabbak, a junior B-sek is kitettek magukért: 500 m-en Hunyadi Panni a 9., illetve Szögi Tamás a 10. és Iványi Tamás a 15. lett. Erdős Dávid és Bejczi Botond komoly taktikai feladattal rajtolt a hosszútávokon, amely remekül működött, és ennek köszönhetően Dávid az 5000 méter ponton 13. helyen zárt. Botond ezen felül az 1000 méteren hajszál híján maradt le a középdöntőről (17.).
IMG_3096
IMG_3096
A junior B-s Nagy Alexandra és Fábián Fanni egyaránt egyéni csúcsot korcsolyázott 300 méteren, és a még csak kadetkorú Malinovszki Lilla is remekül megállta a helyét a nagyok között. A pályaviadalokat egy nap pihenővel követték az utcai versenyek, s a magyarok egyre bátrabban korcsolyáztak. Nagy Alexandra bekerült a 100 méter középdöntőjébe, ahol további egy helyet javítva a 8. helyen végzett. Fábián Fanni is kiváló időt ért el ezen a távon. Malinovszki Lilla és Hunyadi Panni mindkét hosszú távján sokáig tartotta a lépést nagynevű ellenfelekkel, végül a 16. és 17. pozícióban ért célba. A junior B-s fiúknál Iványi Tamásnak csak kevés hiányzott a továbblépéshez 100 méteren, 11. lett. Botond és Dávid ismét konkrét taktikával indult el, amely a 10000 m ponton eredményesnek bizonyult: több holtponton túllendülve, egymást segítve haladtak egyre előbbre a bolyban, a 14. illetve a 15. helyen végeztek. Az érmek és helyezések számát nézve soha korábban nem szerepelt ennyire sikeresen magyar görkorcsolya-válogatott. Korosztályonként készítenek összesítést, és a junior A kategóriában Gardi toronymagasan az első. A beszámolót köszönjük Garzó Erikának!