UtánpótlásSport Egy nap az utánpótlásért címmel rendez konferenciát december 5-én szerkesztőségünk, jelentkezz most!
2023. december 1.
  • instagram
Junior ökölvívó-világbajnokság (Jereván, Örményország)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2016-09-14 19:59

Hárman a döntőben

Nyugodt napot zártak a magyar öttusázók a kairói junior-világbajnokságon: az esélyeknek megfelelően Simon Sarolta, Zs. Tóth Anna és Boros Alexandra döntőbe jutott a selejtezőből. Józan Beáta viszont túl görcsösen akart bizonyítani, neki álom maradt a finálé.

reb A váltóversenyek két napját követően ezúttal a leányok selejtezője következett Egyiptom fővárosában, Kairóban, ahol a junior öttusázók az év nekik legfontosabb viadalán, a vb-n bizonyíthatnak.
zs.toth_anna_buza_virag
zs.toth_anna_buza_virag
Kállai Ákos utánpótlás-kapitány szerint nyugodt napot zártak a lányok: Simon Sarolta és Boros Alexandra jól vívott. Főleg utóbbi leányról ez fontos információ, hiszen két nappal ezelőtt, a váltóversenyek során a szakember szavaival élve igencsak ötlettelenül mozgott a páston. Most ugyanott „élt”, a csoportjában ötödik lett. Simon megnyerte a másik csoportot, és a vele azonos beosztásban szereplő Zs. Tóth Anna lett a 11. Ismerve a három öttusázó úszótudását és a kombináltban várható teljesítményét (a kvalifikációban nem lovagolnak a versenyzők), tulajdonképpen sejthető volt, hogy nem lesz gond a fináléba kerüléssel. S valóban: az 55 fős mezőnyben Simon Sarolta összesítésben a ötödik, Zs. Tóth Anna a kilencedik, Boros Alexandra pedig a 17. helyen került a fináléba. A negyedik magyarnak, Józan Beátának azonban nem sikerült. „Túlságosan görcsösen akart bizonyítani, s ez visszafelé sült el, a kombinált előtt sejthető volt, nem jön össze a döntő” – jegyezte meg Kállai. Mivel a három továbbjutó alkotja a csapatot, eldőlt, hogy a magyar együttes érdekelt lesz a fináléban is. Csütörtökön a fiúk selejtezőjét rendezik. A lányok selejtezőjének végeredményét itt találja. Korábbi anyagunk a vb-ről: előzetes, leányváltó (első nap), fiúváltó (második nap)