UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2016-09-17 10:03

Piros-kék távlatok

Komoly reményekkel vágott a Vasas U20-as jégkorongcsapata az évadnak. Szuper Levente szakosztály-igazgató szerint már azzal megnyertek egy csatát, hogy a junior játékosok szinte egytől egyig kitartanak a klub mellett, amely rövid időn belül felnőttcsapatot akar indítani a MOL Ligában.

P. V. A 2014/15-ös évadban elég nagy meglepetést keltett, hogy az U18-as jégkorong-bajnokság döntőjét az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia nem a MAC Budapesttel, hanem a Vasassal játszotta. Arra aztán még jobban kikerekedtek a szemek, hogy a fehérváriak összesítésben 2-0-s vezetése után a piros-kékek egyenlítettek és az ötödik, mindent eldöntő meccsen hajszálra voltak attól, hogy megnyerjék a bajnokságot: hosszabbításban szenvedtek 2-1-es vereséget.
Komoly terveket szövögetnek a Vasas jégkorongozói Forrás: vasassc.hu
Komoly terveket szövögetnek a Vasas jégkorongozói Forrás: vasassc.hu
Elindult valami a Vasas jégkorong-szakosztályában, illetve akkor már bőven azon az úton jártak, amely a terveik szerint a MOL Ligáig vezet, azaz ismét felnőttcsapattal rendelkezzen a klub. A legnagyobb nehézséget egyébként pont az okozza, hogy ennek hiányában a fiatalok jelenleg nem látják maguk előtt a „hova továbbot”. „A felnőttcsapat hiánya rányomja a bélyegét a mindennapokra, leginkább abban, hogy a legfelső két korosztály ügyes játékosait nagyon nehéz megtartani – mondja Szuper Levente, a Vasas HC szakosztály-igazgatója a klub honlapján vele készített interjúban. – Függetlenül attól, hogy világosan megfogalmaztuk: a 2017/18-as szezonban szeretnénk elindítani a felnőttcsapatot a bajnokságban. Ehhez képest kisebbfajta csoda folytán sikerült együtt tartanunk szinte teljes egészében az U20-as csapatunkat. Komoly visszaigazolás nekünk, hogy meghatározó játékosaink pénzzel is járó ajánlatokat utasítottak vissza a Vasas kedvéért. Ezek a srácok szeretik egymást, és azon túl, hogy látják, mennyire komolyan gondoljuk a klub fejlesztését, még utoljára közösen, együtt akarnak nekiveselkedni a bajnokságnak.” Hasonló eredmény reményében, mint amilyet az ifjúsági korosztályban elértek. Szuper szerint a fiúk motiváltak és bíznak abban, amit csinálnak, a munkában, amely a klubban folyik. Mindenki tudja, hogy a majdani felnőttcsapatba ebből a keretből, és persze az U18-asból jöhetnek a játékosok, ez az edzői stáb munkájának is az egyik mozgatója. A játékosok láthatják, hogy egymásra épülő rendszer részesei, most éppen ők vannak a legtetején, és jövőre már ők írhatják a Vasas történelemkönyvének új fejezetét. A juniorok az őszi szezonban először az osztrák bajnokságban léptek jégre, eddig három meccset játszottak le: a szlovén Jesenice ellen 4-1-re, a horvát Medveščak Zagreb eleln 5-2-re nyertek, az osztrák Vienna Capitalstól 7-3-ra kikaptak. A magyar bajnokságban szerdán kezdték meg a szereplésüket, az újonc Egerszegi Titánokat Zalaegerszegen múlták felül 7-0-ra. Jól sikerült tehát a főpróba a MAC Budapest elleni rangadó előtt, amelyet vasárnap 15.40-kor játszanak a Jégpalotában. És hogy milyen játékot vár a szakvezetés a Vasas utánpótláscsapataitól? „Azt szeretnénk, ha minden csapatunk egységes játékot játszana, hogy azonosítható legyen a Vasas arculata. Kreatív, sokpasszos, a játékosok improvizációs képességét előtérbe helyező, szórakoztató hokira törekszünk.” Forrás: vasassc.hu