UtánpótlásSport Nyílt vízi úszás: két arany és két ezüst a korfui utánpótlás Eb nyitányán
2023. szeptember 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2016-09-25 18:06

Hétvégi hadjárat után

Mind a hét, az osztrák ifjúsági jégkorongligában érdekelt magyar csapat jégre lépett a hétvégén. Az A csoportot vezető Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és a B csoport élén álló UTE is nyert, a MAC Budapest szétlövésben maradt alul a Vienna Capitalsszal szemben.

P. V. Bár a hazai U18-as jégkorong-bajnokságban nem rendeztek a hétvégén mérkőzést, az osztrák ifjúsági ligában érdekelt hét magyar csapat mindegyike jégre lépett. A Vasas ráadásul szombaton és vasárnap is. Kezdjük is az összefoglalót az A csoportban szereplő piros-kékkel, akik az osztrák Villach otthonában nagy különbségű, 11-0-s vereségbe futottak bele. Nem volt megjósolható a meccs előtt, hogy a Vasasnak köze sem lesz összecsapáshoz, hiszen a tabellán ugyanannyi meccset játszva a Villach előtt foglalt helyet. Sőt, jelenleg is két ponttal előzi meg vetélytársát.
Az UTE és a Győr (fehérben) csapata is győztesen hagyta el a jeget az EBJL-ben Forrás: utehoki.hu
Az UTE és a Győr (fehérben) csapata is győztesen hagyta el a jeget az EBJL-ben Forrás: utehoki.hu
A csalódottságot feledtetve vasárnap a Zell am See és a Lienz közös csapatát hazai pályán múlta felül Jánosi Csaba együttese. Figyelmeztető jel azonban, hogy 6-1-es vezetés után az utolsó tíz percben az osztrákok még képesek voltak felzárkózni, így lett a vége 6-4. Az A csoportot vezető Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia a Klagenfurthoz látogatott, és magabiztos győzelemmel hozta el Karintiából a három pontot. A fehérváriak Vértes Nátán góljával már a negyedik percben vezetést szereztek, az első harmad után pedig már 3-0 állt az eredményjelzőn. A következő játékrészben megduplázták előnyüket, a hazaiak csupán az 54. percben örülhettek a meccsen, bár akkor sem sokáig, mert bő fél perc múlva Császár Hunor beállította a 7-1-es végeredményt. A Zell am See és a Lienz közös csapatának Győrben sem termett babér. Bár a házigazdák 3-0-s vezetése után a második harmadban feljöttek 3-2-re, egyenlíteniük nem sikerült, sőt, a győriek ismét elhúztak, s végül 6-2-re nyertek. A B csoportot vezető UTE a vártnál talán szorosabb mérkőzésen gyűrte le az eddig pont nélküli Maribort: igaz, hogy a lilák a második harmad derekán már 4-1-re is vezettek, de a szlovénok felszívták magukat, és az utolsó harmadban izgalmassá tették az összecsapást. Ennek ellenére 4-3-ra kikaptak. A Debrecen és a Miskolc közös együttese ugyancsak győzelmet ünnepelhetett, miután idegenben 6-1-re múlta felül a Linzet. A KMH-nak ezúttal sem sikerült a pontszerzés, St. Pöltenben gólt sem tudott ütni, miközben 0-0-s első harmadot követően az Okanagan Hockey Club játékosai négyszer is betaláltak, így 4-0-ra hozták a meccset. A MAC Budapest ezúttal Bécsbe utazott. A gól nélküli első harmad után a 27. percben Csicsák Erik révén szereztek vezetést a fővárosiak, de a Vienna Capitals a harmadik játékrész elején egyenlített, majd átvette a vezetést. Négy perc múlva érkezett a válasz a magyarok részéről, a hátralévő bő hét percben azonban nem esett újabb találat, 2-2 után pedig jött a hosszabbítás, majd a szétlövés. Utóbbiban az osztrákok bizonyultak jobbnak, így a MAC egy pontot hozott haza. Szeptemberben már csak a Vasas és a Fehérvár lép jégre az EBJL-ben, méghozzá egymás ellen. A magyar bajnokságba is beleszámító mérkőzést szerdán 17.40-től játsszák a Jégpalotában. A részletes eredmények ITT megtekinthetők.