UtánpótlásSport
2024. július 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2016-10-17 13:26

Puskás bronz Bolognában

Bronzérmes lett a Pekler Zalán, Vas Péter, Gáspár Lalita alkotta puskáscsapat a sportlövő Európai Ifjúsági Liga Bolognában rendezett döntőjében. A pisztolyosok nem jutottak a négy közé.

reb A kontinens nyolc-nyolc legjobb válogatottja jutott el Bolognába, ahol a hét végén rendezték meg a sportlövők Európai Ifjúsági Ligájának háromnapos fináléját. A regionális selejtezőkből a házigazda olaszokon kívül csak a magyaroknak sikerült mindkét fegyvernemben döntőbe jutniuk.
sportlovo_kep_bologna
sportlovo_kep_bologna
A puskások címvédőként várták a viadalt, s a Pekler Zalán, Vas Péter, Gáspár Lalita hármas az újabb siker reményében vágott az eseménynek. A puskások az első, Svédország elleni mérkőzésen a minden meccsét megnyerő Pekler Zalán vezetésével 18-6-ra győztek. Másodjára 18-6-ra nyertek a szerbek ellen, viszont az oroszokat nem sikerült felülmúlni (10-14), így a bronzmeccs jutott nekik. Az éremcsatában a házigazda Olaszország következett: minden egyéni párharcot a magyarok nyertek meg, és 78-42-re győztek. A magyar pisztolyos trió – Agárdy Vilmos, Vareha Attila, Egri Viktória felállásban – először került be a nyolcas döntőbe, így a hármas némileg csekélyebb esélyekkel léphetett lőállásba. A házigazda olaszokkal kerültek össze elsőként, és nem volt kérdés, ki lesz a győztes: az olaszok 20-4-re diadalmaskodtak. Ukrajna ellen sem sikerült nyerni (15-9), így az utolsó mérkőzésen, Litvánia ellen már szinte tét nélkül ragadtak fegyvert a fiatalok. Sikerrel búcsúztak (21-3), így a csoport harmadik helyén zártak. A puskások fináléjában Finnország győzött Oroszország ellen. A pisztolyosok döntőjét Ukrajna nyerte meg Lengyelország ellen, a bronzérem Olaszországé lett. Az összes eredményt itt találja.