UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-11-20 17:45

Gólok, sütik

Jól szerepeltek a Győri Audi ETO fiatal kézilabdázói a Rosztov Don elleni női Bajnokok Ligája-mérkőzésen: a csoportkör 32-25-re megnyert zárómeccsén Pál Tamara (16) élete első BL-gólját lőtte és Puhalák Szidónia is eredményesen kézilabdázott.

UP-info A Győr női kézilabdacsapatában rendre szerepet kapnak fiatalok, a 17 éves Lakatos Ritára pedig olyannyira számítanak, hogy a fejlődés érdekében kölcsönadták a Mosonmagyaróvárnak. Távollétében is maradt azonban tinédzser, akit mély vízbe dobhat Ambros Martín, a magyar bajnok spanyol vezetőedzője.
pal_tamara_rosztov
pal_tamara_rosztov
A 16 éves Pál Tamara a kézilabda-bajnokságban már lőtt gólt, a BL-ben azonban a Rosztov Don ellen aratott 32-25-ös siker alkalmával köszönt be először. A lefújást követően sincs vége a munkának, hiszen mint „első gólosnak”, Tamarának kötelezettségei lesznek. „Készülhetek, a következő edzésre kell hoznom egy tálca sütit – mondta nevetve a a BL-ben debütáló irányító az m4sport.hu-nak. – Nagyon meglepett a játéklehetőség, mert nem számítottam rá, hogy tizenhat éves létemre BL-meccsen szerepelhetek. Kicsit izgultam is, de természetesen nagyon örültem. Ráadásul hazai pályán, góllal mutatkoztam be, ennél jobbat el sem tudtam volna képzelni”. A pályára lépés előtt, mint szinte minden debütáló, ő is sokat idegeskedett, ám a társak és a tréner szavai megnyugtatták. „Azt mondták, hogy nyugodtan gondolkozzak, hiszen nem kell kapkodnunk, irányítsam a csapatot, és a legjobb tudásom szerint oldjam meg a helyzeteket, mert képes vagyok rá” – jegyezte meg Tamara, akinek az immár a Ferencvárost erősítő Kovacsics Anikó a példaképe.
varga_emoke_gyor
varga_emoke_gyor
A 20 éves, a nyáron még a juniorválogatottban szereplő Puhalák Szidónia is készülhet a konyhai feladatokra. „Nagyon boldog vagyok, hogy végre meglőhettem ezt a két gólt – vette át a szót Puhalák Szidónia, akit szintén az m4sport.hu idézett. – Úgy érzem, megtettem mindent, és küzdök minden egyes edzésen azért, hogy pályára kerüljek. Annak nem örülök, hogy Korsós Dorina sérülése miatt játszhattam, remélem, hogy semmi komoly baja sincs, és minél előbb felépül. Ami a süteményt illeti: pont azon gondolkodtam az öltöző felé, hogy: jaj, most már nekem is valamit hoznom kell. Egyelőre még nem tudom, hogy mit készítek a többieknek, talán gyümölcstortát, azt nagyon sokan szeretik.” Szintén a Rosztov ellen debütált a 16 éves Varga Emőke. A fiatal beállósnak nem sikerült gólt szereznie: nagyon izgult, hiszen Yvette Broch-t váltotta, de örült, hogy hazai terepen mutatkozhatott be a legrangosabb európai kupasorozatban.