UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2016-12-11 09:26

Elismerés az év legjobbjainak

A lányok között megosztva a kajakos Racskó Fruzsinát és Gazsó Alida Dorkát, a fiúknál pedig az ugyancsak kajakos Varga Ádámot választották meg az év utánpótlás-sportolójának a KSI-ben – derült ki az egyesület szombati hangulatos évzáróján.

reb „Nincs ültetési rend. Az év háromszázhatvan napján úgyis együtt vannak a szakosztályok képviselői, a háromszázhatvanegyediken ne legyen már külön sportági felosztás” – fogadott minket Preiszler Gábor, a KSI alelnöke a Duna-parti étteremben, a Duna Gardenben, ahol a sportiskolások a hagyományos évzáró estjüket (délutánjukat) tartották.
dijazottak
dijazottak
A helyiség szinte megtelt, s noha bárki bárkit asztaltársul választhatott volna, azért csoportokban fedezhettük fel a sportágak képviselőit: emiatt Oláh Tamással a kajak-kenusokat, ott az öttusázók ültek, és még sorolhatnánk. A vendégek között megjelent az édesapját nemrég elveszítő Sárfalvi Péter, aki jelenleg miniszteri biztos, januártól pedig az utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkárság vezetője lesz. A vb- és Eb-első öttusázó szellemes történetet adott elő arról, hogy győzték le őt és fiát is rendre a KSI-sek, és megfogadta: ha unokája lesz, a Központi Sportiskolába adja sportolni. Az egyesület idén megválasztott elnöke, Zsoldos Péter díjakat adott át a riói olimpián szereplő KSI-versenyzőknek, illetve az utánpótlás legjobbjainak. Bármily meglepő ugyanis, az utánpótlás-nevelés fellegvárában korábban nem választották meg az év legjobb korosztályos sportolóit. Ezúttal (és mostantól) viszont igen: a lányok között a síkvízi kajak vb-n párosban és négyesben közösen világbajnok Racskó Fruzsina és Gazsó Alida Dorka érdemelte ki az elismerést. A fiúknál szintén a kajakosok asztalától érkezett a díjazott: Varga Ádám síkvízen és maratonon is vb-aranyérmet szerzett, így ezúttal is ő lett a legjobb. A KSI utánpótlás-sportolói kitettek magukért, hiszen 2016-ban – a klub összesítése szerint – harmincnyolc dobogós helyezést szereztek a világversenyeken, így ha külön a három fiatalt díjazták is, mindegyik megérdemli az elismerést.