UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-02-04 20:08

Duplaérem

Biztosan érmet szereznek a magyar párosok a Szocsiban zajló U21-es Európa-bajnokságon: a Szudi Ádám, Ecseki Nándor kettős, valamint a Majoros Bence, Tomislav Pucar (horvát) duó is a négy közé jutott. A párosok a négy között egymás ellen játszanak.

reb Felemás napot zártak a magyarok Szocsiban, ahol a sportág történetében először megrendezett U21-es asztalitenisz Európa-bajnokság zajlik. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a lányok indulását szakmailag nem tartották indokoltnak a hazai illetékesek, míg a fiúk között a maximális három versenyző ragadhatott ütőt.
Egyéniben Ecseki Nándor jutott a legtovább, aki a csütörtök-pénteki dupla csoportkört „túlélve” a legjobb 16 között folytathatta a viadalt. A menetelésnek azonban gyorsan vége szakadt: a horvát Tomislav Pucar négy játszmában felülmúlta, így a 16 között búcsúzott a legjobb magyar. Azért született szombaton olyan Pucar-győzelem is, amelynek a magyarok is szívből örülhettek. A párosok versenyében Majoros Bence a horváttal együtt, kiemeltként a nyolcaddöntőben lépett először asztalhoz: a duó 3-1-re múlta felül délelőtt a Vlagyimir Szidorenko, Alexandru Manole orosz, román kettőst. A délutáni negyeddöntőben sem volt pardon: ugyan a magyar, horvát páros megizzadt a Tom Jarvis, Helshan Weerasinghe angol egység ellen, a mindent eldöntő, ötödik szettet 11-3-ra nyerve a négy közé jutott, azaz már biztosan érmes. Ugyanezt mondhatjuk el a 2014-es ifjúsági kontinensviadalon aranyérmes Szudi Ádám, Ecseki Nándor kettősről. A Cristian Pletea, Ibrahim Gündüz román, török páros ellen szoros szetteket játszott a magyar egység, de 3-0-ra győzött, s a negyeddöntő sem okozott gondot. A Patryk Zatówka, Marek Badowski lengyel duó 2-0 után szépített, ám fordítani nem tudott, így Szudiék 3-1-es sikerrel masíroztak az elődöntőbe. A győzelemmel eldőlt, hogy mindkét magyar (illetve magyar érdekeltségű) páros éremmel zárja a szocsi Eb-t – pláne mert a négy között egymás ellen játszanak.