UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-03-10 08:44

Vezet a Fehérvár

Az Ifj. Ocskay Gábor JA nyerte az U18-as jégkorong-bajnokság döntőjének első meccsét, Kiss Dávid együttese 6-0-ra győzte le a MAC Budapestet.

P. V. Az Ifj. Ocskay Gábor JA és a MAC Budapest párharca alig fejeződött be az osztrák ifjúsági elődöntőben, a két csapat máris újabb sorozatot kezdett, ezúttal az U18-as bajnokság döntőjében. Tavaly ugyancsak ők játszottak egymással az aranyért, akkor a fehérváriak az ötödik mérkőzésen szerezték meg a bajnoki címet – egy nappal az után, hogy az EBJL-ben is diadalmaskodtak a MAC ellen.
A fehérváriak simán nyertek az U18-as bajnokság első meccsén a MAC ellen Forrás: IOGJA
A fehérváriak simán nyertek az U18-as bajnokság első meccsén a MAC ellen Forrás: IOGJA
Idén az alapszakaszban mindkétszer a Fehérvár nyert, és a már említett EBJL-elődöntőben is elég volt Kiss Dávid együttesének két mérkőzés a továbbjutáshoz. A hazai ifjúsági bajnokságban a végső győztesnek három nyert meccsre lesz szüksége, ehhez az első meccs után a fehérváriak kerültek közelebb. A meccs tulajdonképpen már az első harmadban eldőlt, hiszen a hazaiak a 8. percben 3-0-ra vezettek. Persze ekkor ezt még korántsem lehetett biztosra venni, rengeteg idő volt hátra a találkozóból. Csakhogy a MAC-nak sehogy sem akart összejönni a góllövés, miközben vetélytársuk a második harmad elején tovább növelte előnyét. A budapestiek ezután kapust cseréltek, de Sági Máténak is hamar a hálóból kellett kivenni a korongot, ráadásul még ugyanebben a játékrészben újabb gólt lőtt ellenfelük. Így bár az utolsó húsz percben nem esett találat, a Fehérvár magabiztos 6-0-ás győzelmet aratott. A két csapat a második meccset jövő hét csütörtökön játssza.

U18-AS BAJNOKSÁG, DÖNTŐ Március 9., csütörtök, első mérkőzés: Ifj. Ocskay Gábor JA–MAC Budapest 6-0 Március 16., csütörtök, második mérkőzés: MAC Budapest– Ifj. Ocskay Gábor JA Március 19., vasárnap, harmadik mérkőzés: Ifj. Ocskay Gábor JA–MAC Budapest