UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-04-12 11:38

Sikerek Délen

Belgrádban és Zágrábban szerepeltek nemzetközi viadalon utánpótláskorú műugróink. A teljesítményükkel többen is értékes pontokat gyűjtöttek az ifjúsági Európa-bajnokságra való kvalifikációhoz. Az Oscar-díjas Mindenki című film főszereplője, Hais Dorottya Belgrádban két számban is első lett.

D. B. Belgrádban hat ország részvételével rendeztek versenyt, négy magyar egyesület, a HUVK, a BVSC, a PSE és az RLSE utánpótláskorú műugróival a mezőnyben. Az A korcsoportos leányok közül 1 méteren a Pénzügyőr SE versenyzője, Sándor Petra második helyezést ért el, csapattársa, a 2008-as születésű Abay Dániel pedig 3 méteren lett ezüstérmes. A BVSC-s Gács Barnabás 1 méteren aranyérmet szerzett.

Hais Dorottya (középen) és Hnatyszyn Vanda (balra) a belgrádi csapatból
Hais Dorottya (középen) és Hnatyszyn Vanda (balra) a belgrádi csapatból
A B korcsoportban, a 14-15 évesek között mindkét versenyszámban magyar versenyző győzött. A Honvéd Utánpótlás Vízilabda Klub Egyesület műugró-szakosztályának sportolója, a Mindenki című Oscar-díjat nyert film főszereplője, Hais Dorottya állhatott a dobogó legfelső fokára, 1 és 3 méteren egyaránt. Utóbbiban a Rugóláb Lendület SE műugrója, Hnatyszyn Vanda bronzérmes lett. Három versenyzőnk, Hais Dorottya, Sándor Petra és Gács Barnabás is első alkalommal teljesítette az ifjúsági Eb-re kiírt klubszintet. Zágrábban ezúttal csak három ország képviseltette magát. Annak ellenére, hogy a zágrábi torna átlagosan többet szokott a helyszínre vonzani, mint a belgrádi, idén ez máshogy történt. Ugyanebben az időpontban rendezték meg ugyanis a norvégiai Bergenben, a jövő évi ifjúsági Európa-bajnokság színhelyén a Bergen Opent. A Honvéd és a RLSE ugrói azonban nem hagyták ki Zágrábot, és sikerült szép eredményt elérniük. Az A korcsoportban a Rugóláb Lendület SE tizennyolc éves versenyzője, Veres Kamilla 1 méteren a dobogó második fokára állhatott, 3 méteren bronzérmes lett. A fiúk közül a szintén az RLSE színeiben induló Váradi-Szabó András 1, illetve 3 méteren is ezüstérmet nyert. A 14-15 évesek között Hais Dorottya, a HUVK ugrója mindkét számban dobogós lett, 1 méteren harmadik, 3 méteren pedig második lett. Hais 1 m-en ismét Eb-szintet ugrott. A horvát fővárosban Veres Kamilla szerzett értékes segédpontokat, a kvalifikáció azonban még nem zárult le. Egyéb korosztályos hírek MŰUGRÁSBAN a sportági aloldalunkon.