UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-04-21 21:55

Füredi bajnokavatás

A hibátlan mérlegét a Budakalász ellen is megőrző Balatonfüred három fordulóval a vége előtt megnyerte az NB I-es fiú ifjúsági bajnokságot. Kárpáti Krisztián fiainak következő célja, hogy százszázalékos teljesítménnyel zárják az évadot.

L. G. Az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokságban általában az ifjúsági meccsek vezetik fel a felnőttek derbijét. A fiatalok összecsapásának a végére már a lelátón vannak a korai érkezés hívei, így olyankor egészen jó hangulat kerekedik, amit roppantul élveznek az ifjúsági csapat tagjai. Balatonfüreden ezúttal megfordították a sorrendet, és a felnőttek soros bajnokija vezette fel az ifjúságiak mérkőzését.

Balatonfüred ifjúsági bajnokcsapat
Balatonfüred ifjúsági bajnokcsapat
Ennek oka pedig az volt, hogy a táblázat élén százszázalékos teljesítménnyel álló ifjúsági csapat a bajnoki cím kapujában toporgott. A képlet egyszerű volt: amennyiben Kárpáti Krisztián együttese a Budakalász ellen is megőrzi hibátlan mérlegét, a hátralévő fordulók eredményétől függetlenül már most bajnoki címet ünnepelhet. Az „előmérkőzés” nem sikerült a legjobban, hiszen a füredi felnőttek ugyan a szünetben még három góllal vezettek, végül háromgólos vereség lett a vége: a vendégek 29-26-ra bizonyultak jobbnak. A fiatalok abban bíztak, hogy a rossz „főpróba” után jól sikerül az „előadás”. A nagy tét aztán megfogta a hazaiakat, és ezzel bátran éltek a vendégek. No, a füredi győzelem azért nem forgott veszélyben, de néha csikorogtak a fogaskerekek. Az utolsó öt perc hozott valódi örömjátékot, de a szépszámú közönség végig élvezte a játékot és biztatta a fiúkat, akiket aztán méltón ünnepelt. A fürediek a szünetig megszerzett háromgólos előnyt megtoldották még hárommal, és 34-28-ra nyertek a budakalásziak ellen. Az önfeledt ünneplés után persze a hátralévő három fordulóra is koncentrálnak Kárpáti Krisztián tanítványai, hiszen ha már eddig eljutottak veretlenül, jó lenne úgy is befejezni a bajnokságot. Az lenne a hab a tortán.

Balatonfüred–Budakalász 34-28 (16-13) Balatonfüred, NB I-es ifjúsági fiúmérkőzés, 400 néző.  V.: Gáspár, Vörös. Balatonfüred: ANDÓ – Turcsán, MÁTHÉ 6/1, Horváth 2, Szöllősi 3, Vékony, ORBÁN B. 5. Cs.: Ágoston (kapus), Sárosi 2, Varga 3, Ág 4/2, Gubicza, Kis D., Szász 2, Szűcs 3, VAJDA 3. Edző: Kárpáti Krisztián Kiállítások: 8, ill. 6 perc Hétméteresek: 5/3   ill. 7/5

A Balatonfüredi KSE-t az Utanpotlassport.hu által készített, az M4 Sporton látható, Jövünk című utánpótlás-magazin stábja is felkereste. Videóriportunk itt látható: További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.