UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-04-25 13:23

Döntő Debrecenben

A junior fiúk kosárlabda-bajnoksága elérkezett a végjátékhoz, a finálét nyolc csapat részvételével Debrecenben bonyolítják le szerdától szombatig. A favorit az eddig egyetlen vereséget elszenvedő Soproni Sportiskola.

L. G. Közel két hónappal a junior leányok kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntője után a fiúk is elérkeztek a végjátékhoz. A korosztály fináléját szerdától szombatig bonyolítják le Debrecenben, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Sopron-Honvéd junior fiú kosárlabda
Sopron-Honvéd junior fiú kosárlabda
A torna favoritja a Soproni Sportiskola, amely a veretlenül hozott alapszakasz után sokáig a rájátszásban sem talált legyőzőre, végül az utolsó fordulóban a Budapesti Honvéd törte meg a soproniak nagy sorozatát. A mezőny azonban rendkívül kiegyensúlyozott, nagy különbségű győzelmeket aligha látunk a négy nap során. A résztvevőket két csoportra osztották, az A jelű négyesben a házigazda Debreceni KA-DEAC, a Rátgéber Akadémia, az alapszakasz nyugati csoportját és a felsőházi rájátszást megnyerő Soproni Sportiskola, valamint az alsóházi rájátszásból a döntőbe keresztjátékban bejutó MAFC szerepel. A B kvartettben a Budapesti Honvéd, a Szombathelyi Sportiskola KA, a Nyíregyházi Sportcentrum és a címvédő Vasas Akadémia lép parkettára. A hazai együttes nagyon készül a döntőre, Ráthonyi Tamás szeretne meglepetést okozni fiatal csapatával, még ha az nem ideális helyzetből várja is a nyolcas döntőt. „Azt tudni kell, hogy ez a garnitúra a tavalyi bronzérmes kadetcsapatra épül, így a társaság nagy részének még ez az első éve a juniorok között. Az elsődleges célunk az volt, hogy eljussunk a nyolcas döntőbe, de nyilván nem elégszünk meg ennyivel. Sajnos, nem vagyunk egyszerű helyzetben, hiszen az első számú centerünk, Gáspár Mátyás térdét a múlt héten operálták, így lépéshátrányba kerültünk, ráadásul Tóth Bence is beteget jelentett két nappal a döntő előtt. Előbbire hosszú kihagyás vár, míg utóbbi remélhetőleg bevethető lesz már szerdán. Szerencsére, nem rossz a sorsolásunk, az első két meccs a nyerhető kategóriába tartozik, amivel várhatóan be is jutnánk a legjobb négy közé, de természetesen ott már nincsenek könnyű ellenfelek” – mondta a debreceniek mestere a debka.hu-nak. A torna szerdán 9 órakor a Honvéd és a Szombathely összecsapásával kezdődik, aznap és csütörtökön bonyolítják le a csoportkört. A csoportok első két helyezettje jut az elődöntőbe, a harmadik és negyedik helyezettek az ötödik-nyolcadik helyért folytathatják. Pénteken következik a keresztjáték, szombatig pedig jönnek a helyosztók, a fináléban 15 órakor dobják fel a labdát. A torna részletes programja megtalálható a szövetség honlapján. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.