UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-05-26 18:30

A Vasas a kadetbajnok

A Vasas Akadémia nyerte meg a kadet leányok kosárlabda-bajnokságát, miután a Miskolcon megrendezett nyolcas döntő fináléjában a Csata DSE A csapata egyik legjobb játékosát nélkülözve csak az első félidőben tudta tartani a lépést riválisával. A bronzérmet a Csata DSE serdülőkorú játékosokból álló B csapata szerezte meg.

L. G. Az utolsó napjához érkezett a kadet leányok kosárlabda-bajnokságának Miskolcon megrendezett nyolcas döntője. A juniorok és a serdülők versenysorozatához hasonlóan ezúttal is a Csata DSE és a Vasas Akadémia nézett farkasszemet a fináléban.

Vasas Akadémia leány kadetcsapat
Vasas Akadémia leány kadetcsapat
A Csata DSE A csapata sokáig a bajnokság favoritjának számított, ám a korosztályos válogatott egyik oszlopa, Horváth Fruzsina márciusban térdszalag-szakadást szenvedett. Kiesése nem csupán a pontok terén okozott fejfájást, hiányában szerkezetet és taktikát is kellett váltania Wéber Krisztina együttesének. A kék-fehérek így is eljutottak a döntőig, de már nem ők voltak az esélyesek. Az első félidőben mégis tartották a lépést a Vasassal, a nagyszünetben csupán négy ponttal vezettek a pasarétiek. A térfélcserét követően azonban robbantott Deák Éva csapata, és egyszerűen állva hagyta a látványos ritmusváltást követni nem tudó ellenfelét. A 31-6-ra megnyert harmadik negyed el is döntötte a bajnoki cím sorsát, az utolsó tíz percben már csak a különbség volt kérdéses. A Vasas Akadémia végül 84-46-ra nyert a második félidőre elfáradó Csata DSE A ellen, amivel megnyerte a bajnokságot. A bronzéremért a Csata DSE B együttese és a Rátgéber Akadémia csapott össze. A korosztálynál két-három évvel fiatalabb – egyébként serdülőbajnok – játékosokból álló kék-fehér alakulat már a nyolcas döntőbe kerüléssel bravúrt ért el, a négy közé jutással pedig még ezt is felülmúlták. A harmadik helyért megrendezett mérkőzésen mutatott játékra lassan a jelzők is elfogynak, Tursics Krisztián együttese ugyanis végig vezetve, magabiztosan verte a pécsieket, akik az utolsó negyedben annak is örültek, hogy ledolgoztak valamennyit a félórányi játék alatt összeszedett 32 pontos hátrányból. A Csata DSE B csapata 78-62-re győzött, így a fővárosiak mindkét együttese éremmel térhetett haza Miskolcról. Az ötödik helyet a házigazda DVTK-ÉLKSK szerezte meg, amely nagyszerű utolsó negyedet produkálva 62-58-ra nyert a Kecskeméti KA ellen. A hetedik hely a Soproni Darazsak Akadémiáé lett, miután 62-47-re felülmúlta a győri Széchenyi KA-t.

Leány-kadetbajnokság, végeredmény 1. Vasas Akadémia, 2. Csata DSE A, 3. Csata DSE B, 4. Rátgéber Akadémia, 5. DVTK-ÉLKSK, 6. Kecskeméti KA, 7. Soproni Darazsak Akadémia, 8. Széchenyi KA

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.