UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2017-06-25 21:08

Világbajnoki csapatarany

A németországi Suhlban zajló sportlövő junior-világbajnokság második napja nagy magyar sikert hozott: aranyérmet nyert a női légpisztolyos csapatunk, míg Major Veronika ötödik helyen végzett egyéniben.

Kovács Máté Nagyszerű magyar siker született a suhli sportlövő-juniorvébé második napján: a Major Veronika, Egri Viktória és Nagy Vivien alkotta trió világbajnokok lett a légpisztolyosok 10 méteres kategóriájában.

A magyar leányok a dobogó legfelső fokára állhattak fel Forrás: hunshooting.hu
A magyar leányok a dobogó legfelső fokára állhattak fel Forrás: hunshooting.hu
Kissné Oroszi Edit az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya honlapunknak értékelt: „A csapat világbajnoki címe mindenképp a viadal egyik legemlékezetesebb és legjobb pillanata lesz, ugyanis az ilyen siker mutatja leginkább a sportág erejét. Az Egyesül Államok csapatával utolsó szériáig azonos köregységgel, de az utolsó etapban a mi eredményünk volt a jobb, és a csodálatos hajrá döntött.” Nemcsak csapatban született azonban kiváló eredmény, hanem egyéniben is: Major Veronika a légpisztolyosok 10 méteres kategóriájában döntőbe jutott, és végül az ötödik helyet szerezte meg. „Egyéniben az ötödik helyezés nagyon szép eredmény Verától, hiszen eddig futócéllövésben diadalmaskodott, de itt is megmutatta, hogy számolni kell vele” – értékelt a mesteredző. A Nagy Máté, Szemán Dávid és Tamási Péter alkotta fiú csapat a 18. helyen fejezte be a versenyt, míg a leánycsapatunk a 50 méteres puskások 3 pozíciós mezőnyében a 12. helyen végzett. További hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalon.
 

SPORTLÖVŐ JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, SUHL (NÉMETORSZÁG) A nap világbajnokai és a magyar szereplők helyezése NŐK Puska 50 méter, 3 pozíció, egyéni: Zhu Yingjie (Kína) 455.3 Puska 50 méter, 3 pozíció, csapat: Kína 1752-85x – junior-világcsúcs, …12. Magyarország 1716-63x Légpisztoly 10 méter, egyéni: Deszval Jasaszvini Szing (India) 235.9 – junior világcsúcs, …5. Major Veronika (Magyarország) 170.4. (Nagy Vivien és Egri Viktória nem jutott döntőbe) Légpisztoly 10 méter, csapat: MAGYAROSZÁG (Major Veronika, Egri Viktória, Nagy Vivien) 1128-26x FÉRFIAK Pisztoly 10 méter: Csoe Bor-am (Koreai Köztársaság) 241.1 – junior-világcsúcs. (Nagy Máté, Szemán Dávid és Tamási Péter nem jutott döntőbe) Pisztoly 10 méter, csapat: Oroszország 1724-46x,… 18. Magyarország 1662-30X