UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-08-02 09:23

Világjáró gladiátorok

Gyorsasági Eb-n szerepeltek eredményesen a legjobb magyar görkorcsolyázók, köztük számos fiatal. Kopilovic Eleonóra (19) és Gardi Dominika (19) azonban nem pihenhet meg, mert augusztus közepén Tajvanra utazik az Universiadéra, majd Kínába, a juniorvébére. Az utánpótlás-válogatott felelőse, Garzó Erika tájékoztatta honlapunkat a világverseny-csúcsforgalom részleteiről.

gy. sz. Lagosban, gyorsasági Európa-bajnokságon vettek részt a legjobb magyar görkorcsolyázók, köztük számos fiatal, akik az erős mezőnyben értékes helyezéseket szereztek. A két legeredményesebb versenyző, Kopilovic Eleonóra (19) és Gardi Dominika (19) azonban nem pihenhet a korosztályos kontinensviadal után, mert augusztus közepén Tajvanra utazik az Universiadéra, majd Kínában a junior-világbajnokságon áll rajthoz. A Távol-Keletre utazó küldöttség csapatvezetője az utánpótlás-válogatott felelőse, Garzó Erika lesz, aki honlapunknak értékelte az Európa-bajnokságot, és beszélt a korosztályos vébén várható eredményekről is: – Kopilovic Eleonóra és Gardi Dominika szereplésével voltam leginkább elégedett. Utóbbinak a tizenötezer méteres eliminációban elért bronzérme nagyszerű eredmény, hatalmas küzdelemben szerezte meg. Ezen kívül volt még egy ötödik helye ezer méteren és a juniorváltóban, pályán, Kopilovic Eleonórával és Nagy Alexandrával pedig egy negyedik.  Az utcai versengésben ugyanez a trió egy hatodik helyet szerzett meg. Kopilovic az egyéni küzdelmekben egy nyolcadik és egy kilencedik helynek örülhetett. – Rajtuk kívül kit lehet kiemelni a fiatalok közül?

Gardi Dominika két olasz lány mögött lett harmadik.
Gardi Dominika két olasz lány mögött lett harmadik.
– A csapat legfiatalabb tagja a mindössze tizenöt esztendős Rigó Nikolett volt, aki tízezer méteren a hetedik helyen végzett. Ha figyelembe vesszük, hogy koránál fogva jóval idősebbekkel versenyzett, különösen értékes ez a helyezés. A tizenhét esztendős Hunyadi Annára is szeretném felhívni a figyelmet, hiszen az ötezer méter ponton úgy lett nyolcadik, hogy egyetlen ponttal maradt le a bronzéremről, ami hatalmas meglepetés lett volna. – A fiúk versenyében kikről kell beszélnünk? – Mindenképpen kiemelném a maratont, amelyet autóversenyekre épített pályán rendeztek, s nem kevesebb, mint tizenkilenc kanyar volt benne lejtőkkel, emelkedőkkel, hajtűkanyarokkal megtűzdelve. Ráadásul olyan erős szél fújt, hogy elgondolkodtam, hagyjam-e indulni a versenyzőinket. De a görkorisokat kemény fából faragták, én mindig azt mondom, olyanok, mint a gladiátorok. Kicsit talán elfogult vagyok, Erdős Dávid nyolcadik, Bejczi Botond kilencedik helye azonban mindenképpen nagy dolog ilyen körülmények között. Mindketten tizennyolc évesek, így ők még jövőre is indulhatnak juniorversenyeken. Szögi Tamás és Iványi Tamás is remekül harcolt, és értékes helyezéseket szerzett. – Milyen esélyekkel utazik a Távol-Keletre Kopilovic és Gardi? – A mi sportágunkban nagyon nehéz várható esélyekről beszélni. Ráadásul Domit és Elenonórát most vették fel az egyetemre, így idősebbek ellen fognak versenyezni, nem is tudjuk, hogy a világ élvonalából kik azok, akik a tanulmányaik révén részt vehetnek az Universiadén. A szeptember elején a kínai Nan Jing városában megrendezésre kerülő junior vb-vel kapcsolatban ugyan nagyjából tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, mégsem vállalkozom jóslásra. A görkorcsolyában nagyon sok függ attól, ki hogyan koncentrál az adott pillanatban, milyen a pálya, nem történik-e váratlan bukás. Annyit tudok csak mondani, meg kell állniuk a helyüket és én biztos vagyok benne, hogy a lányok mindent meg is tesznek azért, hogy a lehető legjobb helyezést érhessék el. Az Európa-bajnokság részletes eredményeit ITT találják meg Egyéb korosztályos hírek GÖRKORCSOLYÁBAN a sportági aloldalunkon.