UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2017-09-20 13:10

Montevideói hullámvasút

Az első és a harmadik játéknap jól sikerült a magyar sakkozóknak a Montevideóban zajló U14-es, U16-os és U18-as világbajnokságon, a második napi dupla forduló azonban kevés sikerélményt tartogatott.

L. G. A verseny egyharmadán már túl vannak a sakkozók a Montevideóban zajló U14-es, U16-os és U18-as világbajnokságon, így szemügyre vesszük, hogy áll a három magyar fiatal a korosztály legnagyobb megméretésén. A magyarok szereplése leginkább a hullámvasúthoz hasonlítható: a vasárnapi sikeres rajt után a hétfői dupla fordulóban kevés sikerélmény jutott a mieinknek, hogy aztán kedden visszataláljanak a helyes útra.

Montevideo
Montevideo
A rajt remekül sikerült az U16-os lányok között szereplő Érseki Tamarának, az U18-as lányok mezőnyében versenyző Egyed Juditnak és az U18-as fiúk küzdelmében részt vevő Marosi Leventének is. A luxemburgi, norvég, illetve argentin ellenfél legyőzése után azonban nem úgy folytatódott a verseny, ahogy azt vártuk. A hétfői dupla fordulóban a hat magyar érdekeltségű mérkőzésből négy is vereséggel zárult, győzelemnek nem is örülhettünk, csupán két remit sikerült kiharcolni. A második körben mindenki veszített, a harmadik körben pedig Egyed Judit és Marosi Levente ért el fél pontot kolumbiai, illetve török ellenfelével szemben. Érseki Tamara pont nélkül maradt a játéknapon, de mentségére szóljon, hogy a hibátlan orosz versenyzővel, Polina Suvalovával is szembekerült. Kedden aztán mindhárom magyar visszatért a győztes útra. A világos bábukat vezetve Tamara kolumbiai, Judit szlovák, Levente pedig román riválist múlt felül. Így négy forduló után előbbi versenyző két ponttal, utóbbi kettő pedig két és fél ponttal áll. A szerdai folytatás nem ígérkezik könnyűnek, hiszen indiai, grúz és orosz ellenfél következik, de remélhetőleg mindegyik versenyzőnk rajta marad a győztes úton, és tovább zárkózik az élmezőnyhöz.