UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-11-08 17:51

Gála és felkészülés

A tavalyi évhez hasonlóan a budapesti Tüskecsarnok ad otthont december másodikán a férfi kosárlabda Kelet–Nyugat All Star-gálának. Az előmérkőzést ismét az U20-as és az egyetemi válogatott játssza, előbbi tagjai most találkoznak először az új évadban.

MTI/UP-info – utanpotlassport.hu A tavalyi évhez hasonlóan a budapesti Tüskecsarnok ad otthont december másodikán a férfi kosárlabda Kelet–Nyugat All Star-gálának. A szövetség szerdai tájékoztatása szerint ezúttal is a szavazók döntik el, hogy kik kerüljenek a kezdőcsapatokba. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének honlapján a szavazás már elindult, és az eseményt megelőző hétig lehet voksolni az összeállításokra.

Magyar-portugál U20
Magyar-portugál U20
Hogy melyik két szakvezető irányítja az együtteseket, az csak a gálát megelőző forduló után derül ki, mivel a hagyományoknak megfelelően a bajnokságban legjobban álló csapatok edzői ülhetnek le a kispadra. A 18 órakor kezdődő főmérkőzés előtt rendezik meg az U20-as férfiválogatott és a férfi egyetemi válogatott találkozóját, majd megmutatják tudásukat a kerekesszékes kosarasok és lesz félpályás, illetve tripladobó verseny is. Az U20-as válogatott tagjai évente csupán néhányszor tudnak találkozni a zsúfolt versenynaptár miatt, az új évadban most először nyílik erre lehetőség. Mivel a nyáron meglehetősen fiatal csapat szerepelt a B divíziós Európa-bajnokságon Forray Gábor szövetségi edző vezetésével, ezért nem feltétlenül kell az alapjaitól új válogatottat építeni, de nyilván lesznek változások a Nagyváradon szerepelt együtteshez képest. A nagyszünetben az Experidance Táncszínház fellépői szórakoztatják majd a közönséget.