UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2018-03-30 15:53

Nem hagytak esélyt

Nem született meglepetés a fiú illetve a leány ifjúsági asztalitenisz csapatbajnokságokon, előbbin a BVSC-Zugló, utóbbin a Statisztika PSC akarata érvényesült a verseny elejétől a végéig.

Bognár Domokos ‒ utanpotlassport.hu Mindkét nemben taroltak a győztesek az ifjúsági asztalitenisz-csapatbajnokságokon. A fiúknál a BVSC-Zugló A csapata klubtársak ellen nyerte meg a döntőt, míg a lányoknál a Statisztika PSC nőtt jóval a mezőny fölé. Az eseményt a tervezett kettő helyett egy nap alatt rendezték meg, ami a kevés csapat ellenére is zsúfolt programot eredményezett.

Both Olivér, a BVSC-Zugló bajnokcsapatának tagja Forrás: MOATSZ
Both Olivér, a BVSC-Zugló bajnokcsapatának tagja Forrás: MOATSZ
A fiúknál az első nyolc kiemelt csapatból négyet a házigazda BVSC adott, ráadásul az első két helyen az A és B csapatuk szerepelt a ranglistán, így nem okoztak meglepetést azzal, hogy megnyerték a tornát. Óriási BVSC-fölényről tanúskodik, hogy a Both Olivér, András Csaba, Pálfy János Jakab összetételű győztes trió, valamint a végül ezüstérmet nyerő, Terék Norbert, Rózsa Dávid Krebs Bálint, Farkas Ezékiel alkotta B csapat úgy menetelt egészen a döntőig, hogy egyetlen szettet sem vesztett. Előbbi a PTE-PEAC elleni elődöntőben nemhogy mérkőzést, még játszmát sem engedett a pécsieknek. A finálé sem hozott egetrengető izgalmakat, csak Krebs Bálint tudta hozni a Pálfy János elleni meccsét, így a vasutasklub A csapata lehengerlő teljesítménnyel nyerte az ob-t. „Elégedett vagyok a csapattal, ilyen mértékű dominancia mellett nem lehetek elégedetlen. Erre jók a csapat ob-k, kiderül, hogy ki tud kiállítani három versenyképes játékost egy korosztályban” – mondta Jakab János, a BVSC-Zugló edzője. A lányoknál is csak egy csapat tudott szettet lopni a győztestől, a Statisztika PSC elsőszámú csapata volt elsöprő fölényben. A Harasztovich Fanni, Dari Helga, Ménkő Veronika összetételű hármast csak az Univer Sport Kft. versenyzője, Dari Helga tudta zavarba hozni, ám a szoros eredményhez ez is nagyon kevésnek bizonyult. A kecskemétiek ennek ellenére nem lehetnek elégedetlenek, hiszen ötödik kiemeltként búcsúztatták az elődöntőben másodikként rangsorolt Statisztika PSC B-t. „Csak egy icipici tüske maradt bennem, hogy nem játszottunk házi döntőt. Idén is remek erőkből állt a Kecskemét, második csapatunk nem tudta őket legyőzni, de tényleg elégedett vagyok a lányokkal” – vélekedett Fülöp István, a Statisztika a edzője. Részletes eredmények ITT. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.