UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2018-04-03 15:13

Bronzok után itt az arany

A fiúk között némi meglepetésre Huzsvár Erik nyerte az asztaliteniszezők Budapesten megrendezett ifjúsági MOATSZ-kupáját. A KSI SE 14 éves játékosa a nála négy évvel idősebbeket is felvonultató mezőnyben diadalmaskodott, így a néhány nappal korábbi olasz nemzetközi serdülőbajnokságon szerzett bronzérmek után újabb medál került a nyakába, ráadásul ezúttal a legfényesebb.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Huzsvár Erik nyerte a BVSC-Zugló Szőnyi úti csarnokában megrendezett országos ifjúsági ranglistaversenyt, a MOATSZ-kupát. Igaz, a ranglistavezető András Csaba nem indult, ugyanakkor az U18-as korosztályban aratott siker értékét nagy mértékben emeli, hogy Erik mindössze 14 éves...Az, hogy idősebbek ellen játszom, még jobban motivál, hiszen ha nyerek, akkor azt még nagyobb sikerként élem meg. A verseny előtt a reális célom az éremszerzés volt, de azért reménykedtem a döntőbe jutásban is. De arra, hogy első leszek, egyáltalán nem számítottam. Nagyon boldog vagyok!” ‒ mondta az utanpotlassport.hu-nak.

A 14 éves Huzsvár Erik eddigi legnagyobb sikerét aratta az ifjúsági MOATSZ-kupán.
A 14 éves Huzsvár Erik eddigi legnagyobb sikerét aratta az ifjúsági MOATSZ-kupán.
Érdekesség, hogy Erik a döntőt azzal a – vele egykorú – Ócsai Mátéval játszotta, akivel egy héttel korábban Lignanóban, az olasz nemzetközi serdülőbajnokságon párosban és csapatban is bronzérmet szerzett. „Furcsa volt, hogy ellene játszottam a döntőt, hiszen néhány nappal azelőtt együtt értük el a szép sikereket Olaszországban. Az pedig, hogy Mátéval jó barátok vagyunk, még jobban megnehezítette a dolgomat. Egyébként az egyéni verseny előtti napon, az országos csapatbajnokságon is találkoztunk, és akkor ő győzött 3:2-re.” Huzsvár Erik és Ócsai Máté az említett lignanói viadalon párosban és csapatban is az elődöntőig jutott. Az előbbi számban a kettős összesen egyetlen szettet veszítve jutott el a legjobb négy közé, kizárólag európai riválisokkal találkozva. A döntőbe kerülésért aztán egy horvát páros állította meg a magyar fiatalokat. Ugyanakkor az egyesben a nyolcaddöntőig jutó Erik azt mondja, az olasz tengerparti településen vívott meccsek közül a horvátok elleni csapattalálkozó volt a legnehezebb. „Kettő:kettes állásnál én játszottam a mindent eldöntő mérkőzést, és nulla:kettőről kellett fordítanom. Sikerült, úgyhogy hihetetlenül elégedett és boldog voltam, hiszen a nemzetközi porondon korábban nem szerepeltünk még ilyen jól.” A fiúegyüttesnek az elődöntőben ‒ a végül a párosban is győztes ‒ a kínaiak jelentették a végállomást. „Szépek az utóbbi időben elért eredmények, de most nem szabad megállni. Még többet kell edzenem, hogy ezeknek a sikereknek folytatásuk legyen!” ‒ összegezte az elmúlt hetek történéseit Erik, aki legközelebb a csütörtökön kezdődő ifjúsági egyéni országos bajnokságon áll asztalhoz. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.