UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-04-16 19:06

Műúszás - valódi siker

A junior és gyermek országos bajnokság után két héttel a masters, a felnőtt és az utánpótlás korosztály számára rendeztek bajnoki megmérettetést. A magyarok mellett belga, bolgár, finn, svéd és osztrák versenyzők is részt vettek a kétnapos eseményen.

K. N. utanpotlassport.hu„Egy biztos: műúszó magyar bajnokságon ilyen sok néző még nem volt”− értékelte jó érzéssel a hétvégét Iker Bernadett a szövetség elnöke. Mondhatni tehát, hogy sikeres volt a műúszó országos bajnokság masters, felnőtt és utánpótlás versenye. Két hete már rendeztek műúszó bajnoki versenyt a Duna Arénában, ám akkor a junior és a gyermek kategória volt porondon.

Boldog versenyzők a díjátadón Fotó: MSZUSZ
Boldog versenyzők a díjátadón Fotó: MSZUSZ
A szombaton és vasárnap lebonyolított masters-, felnőtt- és juniorversenyen a Duna Aréna lelátójának egyik oldala szinte teljesen megtelt nézőkkel. A viadalt a szövetség nyílt bajnokságként hirdette meg, így a magyar versenyzők mellett belga, bolgár, finn, svéd és osztrák szinkronúszók is versengtek az érmekért. Az utánpótlás korosztály (U15) páros versenyét a Teravágimov Virág és Urbán Rézi (H2O SE) alkotta duó, az egyéni bemutatót Urbán Rézi (H2O SE), míg a kombinációs kűrt a BVSC-Zugló csapata nyerte. A felnőttek egyéni számát Fodor Adél (H2O SE), a kombinációs kűrben pedig a H2O SE együttese bizonyult a legjobbnak. Ez azonban még csak a kezdet volt, a java még hátra van. Május 18. és 20. között műúszó világkupát rendez a magyar főváros, a helyszín pedig természetesen a Duna Aréna lesz. Sőt, ha ez még mindig nem lenne elég, július 18. és 22. közt a világbajnokságnak is hazánk ad otthont. Aki eddig nem ismerte ezt a sportágat, idén mindent megtudhat róla. További korosztályos hírek MŰÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.