UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-04-26 08:29

Zürich, Kijev, MVP

Remek szezont futott a Zürich Lions 17 esztendős magyar játékosa, Révész Marcell. A négy éve Svájcban légióskodó csatár klubjával két érmet is szerzett a korosztályos ligákban, emellett pedig a kijevi vb-n negyedik helyen végző U18-as válogatott legjobb játékosának számították. Honlapunknak beszélt a kitűnő évadról, a svájci hoki színvonaláról és a további terveiről is.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huÉvek óta Európa egyik topbajnokságában, a svájci utánpótlásligákban edződik a 17 esztendős válogatott jégkorongozó, Révész Marcell. Itthon a korosztálya egyik legjobbjának számít, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a negyedik helyen végző magyar csapat MVP-jének (legjobb játékosának) választották a nemrég befejeződött kijevi U18-as divízió I/B csoportos világbajnokságon.

Révész Marcell jól érzi magát Zürichben
Révész Marcell jól érzi magát Zürichben
A vb-szereplést felemásra értékelte, miután a magyar csapat két sima győzelem után a negyedik helyen zárta az ukrajnai tornát. „Összességében többet is kihozhattunk volna belőle. Az első két meccsünkön kitűnően játszottunk, kilenc gólt ütöttünk. Utána, mind az ukránok, mind a japánok elleni meccsre igaz, hogy akár nyerhettünk volna, de éppen csak nem sikerült. Az osztrákok jobbak voltak nálunk, ott nem éreztem sok esélyt. Ami a saját teljesítményemet illeti, az első három mérkőzéssel elégedett vagyok, jól ment a játék, az utolsó kettőre viszont elfáradtam, ami sajnos meglátszott.” Marcell jó évet zárt a svájci bajnokságban is a Zürich Lions utánpótlás-együttesével. Az Elite A és az Elite B elnevezésű juniorligában is szerepelt, előbbiben a második, utóbbiban a harmadik helyet szerezték meg. „Jót tett, hogy egyszerre két bajnokságban is szóhoz jutottam, sok játéklehetőséget kaptam a mostani évadban. A másodosztályban rengeteg önbizalmat szereztem, ez segített, hogy a tavaszi hajrában jó formában legyek.” Révész egyébként négy éve került ki az UTE együtteséből Svájcba, a Zürich Lions csapatában pedig a második szezonját tölti. Azt kérdeztük tőle, mi a legnagyobb különbség a svájci és a magyar liga között. „Svájcban más a jégkorongnak a minősége, nem annyira melós a hoki, mint Magyarországon. Gyorsabb, egyszerűbb és pontosabb a játék, ennyi az egész.” Marcell természetesen tisztában van legnagyobb erősségeivel, de azt is tudja, miben szeretne javulni a következő években. „Éppen a játék a melós részében vagyok a legjobb. Abban, hogy akármi is történjék, soha nem adom fel. Magabiztosság terén viszont még mindenképpen szeretnék előrelépni, valamint az érzelmeimet szeretném jobban kontrollálni. Előfordul, hogy felkapom a vizet, és akkor feleslegesen szabálytalankodom.” És hogy mik a tervek a következő évekre? „Jövőre szeretnék játszani a svájci felnőtt másodosztályban, valamint az U20-as válogatottal egy nagyon jó vébét zárni. Utána természetesen a terveim között szerepel az NHL is, de az még odébb van, szeretnék lépésről lépésre haladni.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon