UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-05-04 21:19

Aggódó tekintetek

Utolsó napjukhoz érkeztek a csoportküzdelmek a svájci U19-es floorball-világbajnokságon, és a magyar leányválogatott tagjai ismét harcba szálltak a torna B divíziójában, ezúttal az alsó osztálybeli D jelű kvartett első helyéért. A mieink szerdán Új-Zélandot, csütörtökön Kanadát verték magabiztosan, ma pedig Oroszország ellen próbálták begyűjteni az újabb skalpot, azonban most nem sikerült!

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Igazán nagy tétje volt a magyar leányválogatott szempontjából a svájci St.Gallenben és Herisauban megrendezett U19-es floorball-világbajnokság pénteki napjának, hiszen ma dőlt el, melyik csapatok küzdhetnek tovább ‒ a magasabb osztályon belül ‒ a világbajnoki címért, illetve a mieink divíziójában a feljutásért.

Új-Zéland után Kanadát is megverték a mieink
Új-Zéland után Kanadát is megverték a mieink
Varsányi Zsuzsanna játékosai remekül kezdték a 2018-as világeseményt, hiszen két meccset követően hibátlan formát mutattak, és a csoport élén álltak holtversenyben a szintén maximális négy pontot begyűjtő Oroszországgal, így a mai, orosz válogatott elleni összecsapásnak az volt a kérdése, hogy ki szerzi meg az első helyet a kvartettben és mérkőzik meg a másik ágon második pozíciót kiharcoló Ausztriával. (Az volt a cél, hogy elkerüljük a nagyágyúnak számító, csoportgyőztes Lettországot.) Minderre háromszor 20 perce volt a magyar csapatnak. A találkozó azonban rosszul kezdődött a számunkra. A 8. percben üresen maradt a piros mezben játszó oroszok egyik játékosa, aki kíméletlenül lőtt a hálóba. De nem sokat teketóriáztak a mieink sem: a középkezdés után rögtön jött a válasz, ráadásul hasonló távolságból. Fél percen belül kétszer módosult az állás, 1‒1! Ezután ismét nyílt volt a meccs, s a párharc képe hűen tükrözte a rangadó súlyát: tapogatózó csapatok, biztos védekezés, maximális koncentráció.  Ez az óvatos játék viszont az ellenfél malmára hajtotta a vizet, ugyanis ugyanúgy, ahogy az elsőben, a második játékrész 8. percében is eredményes volt az orosz válogatott, ezúttal egy kontrából. A válasz azonban most sem maradt el, négy perccel később egy gyönyörű indítást követően ismét betaláltunk, így 2‒2-vel zártuk a második harmadot. A harmadik felvonásban aztán egyre nőtt a feszültség, s úgy tűnt, a döntés a hajrára marad. A szurkolók buzdítása szüntelenül szólt a lelátókról, így csak a játékosokon múlt az eredmény. Hosszú gólcsendben eltöltött percek után aztán megtört a jég, ám nem a mi javunkra, ugyanis meglőtte harmadik gólját is a pirosmezes csapat, majd a lefújás előtti percekben még kettővel tovább növelte előnyét, így 52-es győzelmével Oroszország végzett a csoport élén, és játszik majd a könnyebb ellenfélnek számító Ausztriával a legjobb négy között. Nehéz feladat vár az elődöntőben a mieinkre, ugyanis a lett együttes 56 találatot jegyez a három csoportmérkőzésén, így a rájátszáaban egy gólerős, feltüzelt gárda ellen fogjuk vívni a következő, feljutásért folyó ütközetet. A magyar csapat gólokban ugyan kevesebb gólt szerzett, mint leendő ellenfele, ám biztató lehet számunkra, hogy kapusaink eddig 91 százalékos hatékonysággal védtek a tornán.

D csoport, 3. mérkőzés (Herisau, Svájc) Magyarország‒Oroszország  2‒5 (1‒1, 1‒1, 0‒3) A magyar U19-es leányválogatott kerete: Kapusok: Judák Anna, Rácz Anna Mezőnyjátékosok: Benyó Blanka, Fertőszögi Zsófia, Fülöp Anna, Galambos Eszter, Gönczi Eszter, Magyar Petra, Nánási Enikő, Nyerges Dóra, Odor Gréta, Oravecz Kinga, Pádár Kitti, Pakodi Csenge, Stipsicz Orsolya, Szalai Dóra, Tényi Anna, Tóth Marcella, Trombitás Anna, Turi-Kováts Katalin Vezetőedző: Varsányi Zsuzsanna

A csapat világbajnoki elődöntő mérkőzése: Május 5., szombat, 13 óra: Magyarország‒Lettország

Amit a világbajnokságról eddig írtunk: Ütős csapat Győztes menetelés Egyéb korosztályos hírek FLOORBALLBAN a sportági aloldalunkon.