UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2018-05-06 19:49

Álomból valóság

A Los Angeles-i bronzérem és a hazai pálya terhe túl soknak bizonyult az első éves junior Szép Balázs számára, aki a hazai felnőtt világkupafutamon, Kecskeméten az utolsó, 36. helyen végzett a férfiak vasárnapi döntőjében.

K. N. utanpotlassport.huHazai pályán döntőzhetett a 18 éves Szép Balázs az öttusa világkupa kecskeméti állomásán. Az elsőéves junior versenyzőnk a legutóbbi vk-fordulón, Los Angelesben ‒ élete első felnőtt világkupa megmérettetésén ‒ rögtön felállhatott a dobogó harmadik fokára. A léc nagyon magasan került tehát a hazai futama előtt... Vagy megismétlődik a Los Angeles-i csoda, vagy a túl nagy teher rányomja bélyegét Balázs produkciójára. Sajnos utóbbi történt vasárnap, a fináléban.

Ezúttal hiába küzdött Szép Balázs (balra), elsőéves juniorként még túl nagy falat volt számára a hazai felnőtt vk-futam Fotó: UIPM
Ezúttal hiába küzdött Szép Balázs (balra), elsőéves juniorként még túl nagy falat volt számára a hazai felnőtt vk-futam Fotó: UIPM
„A Los Angeles-i kiugró eredmény talán túl korán jött Balázs számára, még nem volt erre felkészülve. Nem mondnám csalódásnak ezt a mostani eredményt, hiszen Balázs még elsőéves junior, és ne felejtsük el, hogy a felnőttek között versenyzett. Akarva, akaratlanul is nagy teher került a vállára az Egyesült Államokban nyújtott produkciója láttán, amire a hazai pálya rátett még egy lapáttal, így most ennyi futotta Balázs erejéből” ‒ értékelt megkeresésünkre a felnőtt férfiak szövetségi kapitánya, Martinek János. Már a páston látszott, hogy 18 éves Balázs ezúttal messze el fog maradni a Los Angeles-i produkciójától: mindössze kilenc asszót nyert meg. A medencében aztán valamelyest kozmetikázott az eredményen, ám az ott elért 17. helye sem feltétlen a valóságos teljesítményét mutatta. Lovaglásban sajnos az utolsó, 36. helyre csúszott vissza, ami a kombinált szám végére sem változott. Az amerikai mennyország után Balázs tehát visszatért a magyar valóságba. A felnőtt mezőny még egy kicsit erős számára, ám egyszer már bizonyított. Reméljük csak idő kérdése, és jön az újabb Szép-siker. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.