UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-05-08 20:38

Túl erős Tatabánya

Hétgólos vereséget szenvedett utolsó, NB I-es csapat ellen vívott felkészülési mérkőzésén a férfi junior kézilabda-válogatott. Imre Vilmos junior Európa-bajnokságra készülő együttese 29–22-re kapott ki a hazai élvonalban harmadikként végzett Grundfos Tatabányától.

B. V. – utanpotlassport.huKevesebb, mint két héttel a Budakalász felett aratott siker után újabb élvonalbeli együttessel találkozott a férfi junior kézilabda-válogatott. Ezúttal az élvonalban bronzérmes Grundfos Tatabánya gárdája látogatott Balatonboglárra.

Szita Zoltán négy gólig jutott a Tatabánya ellen Fotó Tompos Gábor/NEKA
Szita Zoltán négy gólig jutott a Tatabánya ellen Fotó Tompos Gábor/NEKA
A találkozót a vendégek kezdték jobban, már a mérkőzés elején biztos előnyre tettek szert, tíz percnyi játék után 7–2-re vezettek. Az első félidőben ugyan időnként fel tudott zárkózni a juniorcsapat – előfordult, hogy csak kettő volt a különbség – de igazán megszorongatni nem tudta a tatabányaiakat, akik hatgólos előnyben térhettek szünetre (11–17). A fordulást követően kiegyenlített játék folyt, nem léptek el jobban a vendégek a fiataloktól, sőt időnként a korosztályos csapat is produkált jó periódusokat. A mérkőzést végül 29–22-re a Tatabánya nyerte meg, így zárta a juniorválogatott az élvonalbeli riválisok elleni összecsapások sorát. A szlovéniai junior Európa-bajnokságra készülő csapat legeredményesebb játékosa az NB I-ben is remeklő, balatonfüredi Szita Zoltán volt. A kontinensviadalon Imre Vilmos együttes a francia, a dán és a portugál válogatottal találkozik majd.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS Férfi juniorválogatott–Tatabánya 22–29 (11–17) Juniorválogatott: Anderlik, Andó (kapus), Ág 2, Bálint 2, Borzas 2, Gábor, Kecskeméti 1, Kerkovits 3, Kis D. 1, Kristóf, Rosta 1, Spekhardt 2, Szita 4, Tóth P. 1, Ubornyák 3. Szövetségi edző: Imre Vilmos Tatabánya: Deményi, Székely (kapus), Bozovic 4, Dénes, Grigoras 6, Harsányi 1, Ilyés, Juhász 2, Pásztor 4, Sipos, Szöllősi B. 3, Szöllősi Sz. 2, Vranjes 2, Vrankovic, Vujovic 5. Vezetőedző: Vladan Matics

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.