UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2018-05-11 11:12

Hatásos pofonok

Sikeres főpróbát tartott serdülő ökölvívó-válogatottunk a május végi korosztályos Európa-bajnokság előtt. A 13-14 éveseket ringbe szólító bulgáriai kontinensviadalra készülve a mieink Szerbiában vendégeskedtek, és a múlt hét végi csapattalálkozón legyőzték a hazaiak legjobbjait.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Nemzetek közötti válogatott összecsapást ritkán rendeznek a legfiatalabb bokszkorosztály számára, önmagában már ezért is jelentős, hogy összejött a serdülőkorú szerb és magyar ökölvívók ringrandevúja, amely ráadásul csapatunk 12-10-es győzelmével zárult Loznicában.

Buza Rafael volt győzteseink egyike Forrás: boxing.hu
Buza Rafael volt győzteseink egyike Forrás: boxing.hu
A részletekről szólva Dorkó Péter szakágvezető honlapunknak elmondta, kitűnő lehetőséget kaptak a srácok a közelgő albenai Európa-bajnokság előtt, komoly riválissal szemben mérhették fel tudásukat. „A minket meghívó szerbek nagyjából egy szinten állnak a románokkal, akikkel szemben nemrég Debrecenben nagy csatában nyertünk, úgyhogy hiteles felmérőnek ígérkezett a mostani találkozó is, és túl azon, hogy értékes tapasztalatokat szerezhettünk, még győzni is tudtunk egy hajtós ellenféllel szemben” – mondta a szakvezető. Beszámolója szerint értékmérőnek is remek volt az idegenbeli fellépés, mivel a srácok a nemzetközi próbákon edződhetnek igazán, s a friss tapasztalatokat rövidesen hasznosíthatják az esztendő számukra legfontosabb megméretésén, a bulgáriai Albenában kevesebb mint két hét múlva rajtoló Eb-n. Ahol várhatóan ugyanolyan összetételben szerepel majd a gárda, hatan pedig egészen biztosan önbizalomtól telve lépnek majd a kötelek közé, miután a szerbiai ringleckét sikerrel vették. Közülük is kiemelendő Bernáth Imre (38,5 kg), aki a korosztályos csapattalálkozó idején ünnepelte 14. születésnapját, és igen stílusosan tette emlékezetessé az eseményt, hiszen alig több mint tizennégy másodperc alatt, már az első menetben dűlőre vitte a dolgot. Hasonlóképpen rövidre szabta jelenlétét a szerbiai szorítóban Horváth Máté (62 kg), de ugyanígy stílusos, határozott boksszal rukkolt elő a pontozással diadalmaskodó Konkoly Lorenzó (46 kg), Buza Rafael (48 kg), Balogh Krisztián (50 kg) és Lakatos Kevin (59 kg) is. Hasonló folytatást kívánunk nekik az Európa-bajnokságon, miként azoknak is persze, akiknek a szerbiai túra vereséget hozott. Utóbbiak figyelmébe: Albenában lehet javítani! További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.