UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-05-21 22:25

Ezüst a dűnék közt

Ezúttal Tassi Attila örvendeztette meg a magyar szurkolókat hétvégi produkciójával. A 18 éves autóversenyző Zandvoortban, a TCR Európa-kupa második fordulójának első versenyén állhatott fel a dobogó második fokára. A 17 éves Keszthelyi Vivien Németországban, a Lausitzringen szerzett két negyedik helyet, míg a 16. életévét taposó Benyó Máté a ralikrossz szakág Mazda MX-5 sorozatában végzett a második helyen Máriapócson.

K. N. − utanpotlassport.huÚjabb mozgalmas hétvégén jutottak túl utánpótláskorú autóversenyzőink. A TCR Európa-kupában versenyző Tassi Attila (18), Nagy Dániel (20), és Jedlóczky Márk (18) hármas a hollandiai Zandvoortban, emberek tízezrei előtt versenyezett legutóbb.  Leányversenyzőnk, a 17 esztendős Keszthelyi Vivien számára a németországi Lausitzringen folytatódott az Audi R8 LMS Cup, míg a nála egy évvel fiatalabb Benyó Máté Máriapócsón versenyzett a ralikrossz szakág Mazda MX-5 kupájában. Kezdjük a három észak-nyugati kirándulónkkal, Tassival, Naggyal és Jedlóczky-val. A túraautózás egyik legkomolyabb sorozatának számító WTCR európai „változata”, a TCR Európa-kupa mezőnye legutóbb Hollandiában, a híres zandvoorti pályán versenyzett. Nem mellesleg együtt a „nagytestvérrel” a Túraautó-világkupával, mely sorozatra több tízezer ember volt kíváncsi a háromnapos pünkösdi hétvégén.

Tassi Attila második lett Zandvoortban Forrás: TCR
Tassi Attila második lett Zandvoortban Forrás: TCR
Rendhagyó módon a versenypályán a fő események ezúttal nem vasárnap, hanem hétfőn zajlottak. A 18 éves Tassi Attila már a kvalifikáción is jelezte, hogy jó formában érkezett Zandvoortba, ugyanis a harmadik helyet sikerült megszereznie az időmérő edzésen. Az előző futamokon parádézó Nagy Dániel sem felejtett el vezetni, ám a szabályok értelmében ezúttal autóját, a Hyundait pluszsúlyokkal kellett megpakolni, a sorozat szervezői ugyanis ezzel próbálják kiegyenlíteni az erőviszonyokat. Nagy viszont a maximálisan kiosztható 60 extra kilóval a „csomagtartójában”  is a 8. helyre kvalifikált, míg Jedlóczky a 16. helyről várhatta a versenyeket. Az előző, franciaországi hétvége után, ahol Nagy Dani autózott az élbolyban, most Tassi küzdött a győzelemért, s az első futamon végül szűk két másodperccel lemaradva a győztes mögött, a második helyen zárt. Nagy a 7., Jedlóczky a 12. lett. Hétfőn aztán újabb nagy csata dúlt a holland dűnék közt, Tassi fantasztikusan vezetett, de ezúttal hárman is megelőzték, így „csak” 4. lett, Nagy Dániel a harmadik helyről rajtolva a 9., Jedlóczky Márk pedig a 13. helyen zárta a második versenyt.
Keszthelyi nyomta neki, ahogy csak tudta, a dobogóról viszont most lemaradt Fotó: Audi Sport
Keszthelyi nyomta neki, ahogy csak tudta, a dobogóról viszont most lemaradt Fotó: Audi Sport
A 17 éves Keszthelyi Vivien a hockenheimi nyitóhétvége két dobogós helye után ezúttal a Lausitzringen szállt harcba az újabb trófeákért, A debreceni születésű lány egész hétvégén küzdött a beállításokkal, elmondása szerint ennek fényében elégedett volt az első futamon elért negyedik helyével. A helyzet másnapra sem változott, Vivien a hétvége második versenyén is éppen lemaradt a dobogóról. A magyar lánynak egyáltalán nincs oka csalódottságra, hiszen a 12 versenyzőt felvonultató sorozatban egyelőre az élmezőny közelében autózik, a következő versenyhétvége pedig saját közönsége előtt, a Hungaroringen lesz, ami mindenképpen extra motivációt jelent Vivien számára.
Máté nagy csatában most alulmaradt Ficzával szemben
Máté nagy csatában most alulmaradt Ficzával szemben
A 16. életévében járó Benyó Máté a ralikrossz szakágban jeleskedik idén. Máté a szezonbeli harmadik versenyhétvégéjét Máriapócson teljesítette, ahonnét újfent fényes serleggel térhetett haza. Nagy riválisa ezúttal elhappolta előle a legnagyobb trófeát, Ficza Ferenc mögött viszont Benyó zárt a második helyen. „Fecó egész hétvégén nagyon gyors volt, ám így is sikerült néhány körig vezetnem a döntőt. Nem vagyok csalódott, hiszen a tempónk jó volt, és élveztem a csatákat, amiket vívtam. Külön öröm, hogy a bajnoki pontversenyt továbbra is vezetem” ‒ értékelt rajongói oldalán a 16 éves pilóta. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.