UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-05-21 14:59

Levegő után kapkodva

Egy héttel a szlovákiai világkupaverseny után már hazánkban, a Duna Arénában mutatták be csodás programjaikat a műúszó szakág legjobbjai. Az orosz és ukrán dominancia mellett a magyarok is tisztességgel helytálltak a nagyérdemű előtt. Pihenőre nincs idő, juniorcsapatunk e hét végén Madridban már újabb vk-versenyen vesz részt.

K. N. − utanpotlassport.huFranciaország, Kína, Japán és Szlovákia után Magyarország volt az ötödik állomása a műúszó világkupasorozat 2018-as évadának. A helyszín mi más is lehetett volna, mint a tavalyi vizes vb-n nagy sikert aratott Duna Aréna. Az impozáns létesítmény kissé átalakult a világbajnokság óta, 12 ezres befogadóképességét 5300-ra csökkentették, ám a 19 éves Rényi Luca a versenyt megelőző sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy üres lelátók előtt így is nagyon „ijesztő” ott edzeni. „Fő célunk a juniorkorú lányok versenyzési lehetőségének megteremtése volt. A csapat összetétele két éve, mikor a legutóbbi juniorversenyen részt vett, egy picit más volt, így az év fő eseményének számító, budapesti junior világbajnokság előtt minden megméretésre szüksége van a lányoknak. Az egy héttel korábbi, szlovákiai világkupaviadalon jól sikerültek a kűrök, hazai versenyünkön pedig még ezt is felül tudták múlni a lányok, ami mindenképpen biztató” ‒ értékelt a juniorválogatott szövetségi edzője, Árkovics Petra.

Sűrű a program a műúszók számára Fotó: Szarka József
Sűrű a program a műúszók számára Fotó: Szarka József
Nem szabad szó nélkül elmennünk a mellett, hogy ez felnőtt világkupaverseny volt, ráadásul a szervezők igyekeztek a szakág legjobbjait Budapestre csábítani. Ez az ukránok, az oroszok, és az olaszok személyében sikerült is, akik természetesen minden szakágban vitték a prímet. Nem vallottak kudarcot a magyarok sem, szabadkombinációban ugyan éremben reménykedett a csapat, ám az izraeliek végül megérdemelten állhattak fel a dobogóra, megelőzve a mieinket. Páros szabadprogramban szintén jó eredményt értek el honfitársaink, a 15 rajthoz állt párosból a Kiss Szofi, Dávid Janka duó a 8. helyen zárt. „Erősen motiválta a csapatot, hogy rengetegen kijöttek buzdítani őket. A közelgő világbajnokságon − csapatban − legalább az egyik versenyszámban szeretnénk döntőbe jutni, amihez a legjobb tizenkettő közé kell beférnünk. Nem lehetetlen, nyolcvan pont körüli produkcióra lesz szüksége a lányoknak ahhoz, hogy a világbajnokságon jó helyezést érjenek el. Reméljük, akkor is sokan fogják buzdítani csapatunkat.” Pihenőre nincs idő, a lányok szerdán már utaznak is a vk-sorozat következő állomásának helyszínére, Madridba. Az év fő eseményére, a junior világbajnokságra július 18-22 között kerül sor a Duna Arénában. További korosztályos hírek MŰÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.