UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-05-28 13:27

Megvan a hiányzó arany

A csabai lányok többször is csak egy hajszállal maradtak le a serdülőbajnokság aranyáról, de a város és a klub egyetlen hiányzó medálját a hétvégén begyűjtötték. A fiúknál az újvárosiak válogatott játékosai értek aranyat.

Sok, áldozatot hoztak és sokat dolgoztak az első bajnoki címért Fotó: Csukás Zsolt
Sok, áldozatot hoztak és sokat dolgoztak az első bajnoki címért Fotó: Csukás Zsolt
Arday Attila –  utanpotlassport.huMiközben Békéscsaba a magyar női röplabda első számú fellegvára lett, U17-ben, vagyis a serdülőknél még nem volt aranya. Egészen a legutóbbi hétvégéig, amelyre a hatos döntő rendezőjeként készülhetett. Esélyesnek számítottak a csabai lányok, ami helyenként rá is nyomta a bélyegét a játékukra, a három nap során mégsem veszítettek szettet, így a vasárnapi döntőben, közel 400 néző előtt, az UTE ellen sem. A győztes BRSE legjobbja Kertész Petra lett, az OSB döntő legjobb irányítójának Boskó Ágnest, míg a döntő MVP-jének Sebestyén Flórát választották meg. „Korábban többször is ott volt a döntőben, az aranycsatában a Békéscsaba, de valamiért soha nem nyert, hol a Vasas, hol a Nyíregyháza jobb volt – értékelt a kérésünkre Szabados István, a szövetség utánpótlás-felelőse. – Most látszott, hogy olyan csapata van, amellyel ezt a trófeát is begyűjti, végül ez tükörsimán sikerült.” „Régi álmunkat váltottuk valóra – mondta az egyesület Facebook-oldalán Nagy Attila vezetőedző. – Egy olyan korosztályban sikerült nyerni, melyben az elmúlt több mint egy évtizedben sokszor hoztunk rengeteg áldozatot, ezért ez az aranyérem még hiányzott egyesületünk vitrinjéből. Nagyon köszönöm a lányoknak az elmúlt éveket, azt a rengeteg munkát, amit elvégeztek azért, hogy ezen a hétvégén a legjobbak lehessenek.” A fiúk döntőjét a Dunaferr nyerte meg magabiztosan a Kecskemét ellen, bár a finálé itt is egyre szorosabb játszmákat hozott . „Ez is papírforma volt, hiszen az újvárosiak tele vannak válogatottakkal, akik a felnőttek között edződnek, rengeteg rutint gyűjtöttek már, toronymagas favoritok voltak – folytatta Szabados István. – A Kecskemét sem rossz csapat, de kevesebb olyan egyénisége van, aki képes mérkőzést eldönteni.”

Országos serdülő bajnokság, hatos döntő

Lányok Az 5. helyért: Vasas Óbuda–Kecskemét 3:0 (24, 24, 23) A 3. helyért: Penta Gödöllő–Dunakanyar 3:0 (17, 17, 18) Döntő: BRSE–UTE 3:0 (18, 20, 23) Fiúk Az 5. helyért: Kaposvár–Malév 3:1 (–26, 18, 22, 17) A 3. helyért: Szolnok–Sümeg-Dabronc 3:0 (11, 21, 23) Döntő: Dunaújváros–Kecskemét 3:0 (15, 20, 21)

További korosztályos hírek RÖPLABDA a sportági aloldalunkon.