UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-05-30 15:11

Arany középút

Mindössze egy hónap maradt a felkészülésre az ifjúsági cselgáncsválogatottnak a szarajevói korosztályos Európa-bajnokságig. Bíró Norbertet, az ifjúsági fiúk vezetőedzőjét kérdeztük a dzsúdósok állapotáról, a felkészülés menetéről, valamint a várakozásairól.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Véget ért az ifjúsági cselgáncsválogatott Európa-bajnokság előtti Európa-kupa sorozata. Mindössze egy hónap maradt a felkészülésre a kontinensviadalig, amelyet Szarajevóban rendeznek június 28-tól. „Nagyon fáradtak a versenyzők, rendkívül sűrű programon meneteltek végig az elmúlt időszakban. Hat Európa-kupán vettek részt, a korosztályos, és többen a felnőtt országos bajnokságon is. A legfőbb feladatunk, hogy kellőképpen regenerálódjanak, feltöltődjenek” – fejtette ki Bíró Norbert, az ifjúsági fiúk vezetőedzője. A mester elmondta, hogy a munka mennyiségéből nem lehet visszavenni, ugyanis el kell érnie mindenkinek a csúcsformáját.

Nerpel Gergely (kékben) is nagy reményekkel várja az ifjúsági Európa-bajnokságot
Nerpel Gergely (kékben) is nagy reményekkel várja az ifjúsági Európa-bajnokságot
„A regenerálódás és a legjobb forma közötti arany középutat úgy lehet elérni, hogy a küzdőgyakorlatok helyett technikai és taktikai feladatokat csináltatunk a dzsúdósokkal. Így az edzésmennyiség nem csökken, viszont folyamatosan töltődnek fel a fiatalok.” A válogatott június 10-én utazik a horvátországi Porecbe, ahol az orosz, az olasz, a horvát, a szlovén és a szerb nemzeti együttessel készülnek közösen. Június 18-án Győr fele veszik az irányt, ahol erőfelmérő vizsgálaton esik át a gárda összes tagja annak érdekében, hogy az edzői stáb megtudja, kit milyen terhelés alá lehet helyezni a kontinensviadal előtti egy hétben. Bíró arról is beszélt, hogy milyen várakozásokkal vágnak neki az Európa-bajnokságnak: „Az utóbbi versenyek alapján a két legstabilabb fiú  Sipőcz Richárd és Nerpel Gergely. Gergely az összes viadalon érmes lett. Egyértelműen pozitív, hogy nincs olyan tagja a keretnek, aki nem állt fel legalább egyszer a dobogóra bármely Európa-kupa versenyen. Ami a lányokat illeti: Kardos Tímea és Özbas Szofi a két legbiztosabb pontja az alakulatnak, de Varga Brigittától is szép eredményeket várhatunk.” A szakember hozzátette: valamelyest szerényebb eredményekre számítanak, mint a tavaly. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.