UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-05-31 16:52

Budaörsi napok

Kis csapatok készülnek nagy dobásra (ütésre) Budaörsön, a juniorok hatos döntőjén a nőknél. A nagyválogatott meccsei is módosítják az esélyeket mindkét nemnél.

Arday Attila – utanpotlassport.huOrszágjáró körutat járnak továbbra is a hatos döntők röplabdában, a gyerekek és a serdülők után most a juniorok, vagyis az U21-esek következnek péntektől vasárnapig, a helyszín pedig ezúttal – Székesfehérvár és Békéscsaba után – Budaörs. A férfiaknál a szövetség utánpótlás-felelőse szerint a három favorit közül kerül majd ki a bajnok, a nőknél viszont a kiscsapatoknak is nagy napjaik lehetnek. "Azért is nehéz tippelni, mert közbeszólnak a sportág egyéb eseményei, a felnőtt válogatott programja, illetve a nemzetközi diákolimpia – mondta Szabados István, a szövetség utánpótlás-igazgatója utalva többek között az Európa-ligára, a szombati albán–magyar férfi- és horvát–magyar női meccsre. – A két nagyválogatott csak hétvégén tér haza, így fiatal játékosaik hiányoznak a klubokból, többek között az újvárosiaknál. Itt, a junior férfiaknál, a Kaposvár és a Kecskemét már nagyobb játékerőt képvisel, mint a serdülőknél, a végső győzelemre is esélyes mindkettő, a Dunaújvárossal együtt." A férfimezőny további három tagja a MAFC, a Szolnok és a Pénzügyőr.

A csapatsportok új fellegvára Budaörs, ezúttal U21-es röplabdázói kerülnek középpontba Forrás: bdse.hu
A csapatsportok új fellegvára Budaörs, ezúttal U21-es röplabdázói kerülnek középpontba Forrás: bdse.hu
A nőknél Németh Anett Splitben ütheti szombaton a pontokat a horvát nők ellen, két kulcsemberét nélkülözi a Nyíregyháza, és nem teljes a Békéscsaba kerete sem. Az aranyra e trió pályázik a legnagyobb eséllyel, de... "A rendező Budaörs először szerepelhet a hatos döntőben, és nagyon motivált lesz, akárcsak a TF és az UTE. E három együttes játékerőben valamivel a másik három mögött van, de születhet meglepetés, ahogy az eddigi hatos döntőkben is voltak nem várt eredmények, amelyeken eldőlt, kiből lehet bajnok." Pénteken, vagyis az első napon a csoportmérkőzéseket rendezik 10 órától az Illyés Gyula Gimnáziumban és a Budaörs Városi Sportcsarnokban. Előbbiben a hölgyek, utóbbiban az urak csatáznak, a csoportgyőztesek közvetlenül az elődöntőbe jutnak. Szombaton, 10 órakor az egyenes kieséses szakasszal folytatódik a hatos döntő, vasárnap tartják a helyosztókat. A férfi aranycsata 14 órakor, a női finálé pedig 16 órakor kezdődik, mindkettő a városi csarnokban. További korosztályos hírek RÖPLABDA a sportági aloldalunkon.