UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-06-01 15:27

Hideg vízben forró csaták

Hétvégén dől el az aranyérem sorsa a fiú és leány ifjúsági vízilabda-bajnokságokban. A korosztály két négyes döntőjét a budapesti Laky Károly, és a Hajós Alfréd uszodában tartják; a kétnapos viadalon a fiúknál a BVSC-Zugló, a KSI SE, az UVSE és ZF-Eger, a leányoknál pedig az UVSE, a BVSC-Zugló, a Yordo Szentes és a TVSE csapata képviselteti magát.

Sz. M.utanpotlassport.hu Hosszú szezonon vannak túl az utánpótlásligákban is a vízilabdázók, főként ha azt nézzük, hogy a legtöbb játékosnak több fronton is helyt kellett állnia a mostani évadban. Az ifjúsági fiúk és leányok most érnek a klubidény végéhez, szombaton és vasárnap tartják a bajnokságok négyes döntőjét.

Hétvégén rendezik a fiú és leány ifjúsági bajnokság négyes döntőjét
Hétvégén rendezik a fiú és leány ifjúsági bajnokság négyes döntőjét
A fiúknál az alapszakasz tizennégyes mezőnyében egyértelműen az öt legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó együttes harcolt az országos fináléba kerülésért, ami azért sem meglepő, mert e klubok játékosai alkotják a korosztályos válogatott gerincét. A legnagyobb kérdés természetesen az volt, ki szerzi meg a rájátszást érő negyedik helyet, ami végül az egrieknek sikerült az FTC-vel szemben. A BVSC-Zugló játékosai nyerték a 26 fordulós alapszakaszt. A vasutasok hazai környezetben játsszanak a hétvégén; ez mindenképpen nagy előnyt jelenthet számukra. Ugyanakkor az azonos pontszámmal, második helyet kiharcoló, címvédő KSI SE vízilabdázói is magabiztosan várják a viadalt: a csapatot alkotó pólósok többsége szerepet kapott a férfi OB I/B-ben is, ahol a gárda aranyérmet szerzett, és feljutott az első osztályba. Az élmezőnytől nem sokkal ‒ mindössze hat ponttal ‒ lemaradva, harmadik helyen végzett is UVSE bizakodik a jó szereplésben. Érdekesség, hogy a zuglóiak kivételével a finálé résztvevői mind nyertek már bajnoki címet a korosztály versenykiírásában az elmúlt négy év során, így mindenképpen izgalmas ütközetekre számíthatnak a Laky Károly uszodába kilátogatók. A leányoknál az UVSE veretlenül nyerte meg a bajnokságot, így a játékosok ‒ a hatvannégy gólos Faragó Kamilla vezetésével ‒ favoritként várhatják a rájátszás küzdelmeit a Hajós Alfréd uszodában. Az újpesti együttes tavaly egy góllal maradt el az aranyéremtől, a döntőben az idén harmadik helyen végző szentesiektől kapott ki 7‒6-ra. Az alapszakaszban második helyen a BVSC-Zugló, a negyediken pedig a TVSE végzett.

FIÚ IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (LAKY KÁROLY USZODA) Június 2., szombat: Elődöntő: 17.00: BVSC-Zugló‒ZF-Eger 18.30: KSI SE‒UVSE Június 3., vasárnap: 17.00: bronzmérkőzés 18.30: döntő

LEÁNY IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (HAJÓS ALFRÉD USZODA) Június 2., szombat: Elődöntő: 16.00: BVSC-Zugló‒Yordo Szentes 17.30: UVSE‒TVSE Június 3., vasárnap: 13.00: bronzmérkőzés 14.30: döntő

 Egyéb korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon