UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-06-25 17:10

„Most kell nagyot lőni!”

Mediterrán élményekkel gazdagodhat három magyar íjászunk: Patraszban rendezik meg az ijfúsági- és kadét íjász Európa-bajnokságot. Éremért küzdhet Szűts Mátyás és Balogh Mátyás, míg Bencsik Márk előtt megnyílhat az út délebbre is: ha kvótát szerez, Argentínába látogathat az Ifjúsági olimpiai játékokra. Windischmann Mercédesz, a Magyar Íjász Szövetség sportigazgatója szerint a magyar íjászokban ott lapul a bravúr, „most kell nagyot lőni.”

RKB - utanpotlassport.hu Versenyzőink nagy reményekkel indulnak el kedd hajnalban a patraszi ifjúsági- és kadét íjász Európa-bajnokságra: Bencsik Márk a kadétok között olimpiai íjjal küzdhet a dobogóért, az ifiknél Balogh Mátyástól és Szűts Mátyástól várhatunk kiemelkedő eredményeket szintén olimpiai íj kategóriában.

„A fiúk tavalyi eredményeit és a 2017/2018-as évadban elvégzett munkájukat nézve bizakodó vagyok. Az ifiknél megalapozottan várhatunk legalább egy dobogós helyezést, annak ellenére, hogy Balogh Mátyás érettségizett, és ez rengeteg időt, energiát vett ki a felkészülésből.” – vetítette előre Windischmann Mercédesz, a Magyar Íjász Szövetség sportigazgatója.

z
z

„Az alapszakaszban nem lehet probléma! Az utóbbi években rengeteget versenyeztek, elég rutinjuk van: a kieséses szakaszban kell nagyot lőni! Minden itt dől el.”

Windischmann kiemelte a csütörtöki nap fontosságát. Bár a csapatversenyekben nem vesz részt a magyar válogatott egyetlen íjásza sem, az egyéniben induló Balogh Mátyás és Szűts Mátyás a harmadik napon megcsillogtathatja tudását.

A keddtől vasárnapig tartó Európa-bajnokságon lehetősége nyílik Bencsik Márknak, hogy olimpiai kvótát szerezzen, szombaton ezért lő. A verseny dobogósai kvótához jutnak, így ott lehetnek a 2018 októberi ifjúsági olimpián Buenos Airesben. Már csak három európai indulónak jut hely a tornán: a kilétük, és hogy Bencsik Márk köztük lesz-e, csak szombat este derül ki…

A versenyzőket a többszörös korosztályos világ- és Európa-bajnok Orosz Viktor kíséri Görögországba, ahonnan reményeik szerint kvótával és érmekkel térhetnek haza.