UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2018-06-27 17:06

Rajtra készen

„Nyomás alatt képes igazán komoly teljesítményre” – mondja Késely Ajnáról edzője, Turi György, aki az elmúlt két sikeres év után újabb eredményes szereplést vár a július 4-én kezdődő helsinki kontinensviadalon a Kőbánya SC 16 éves versenyzőjétől.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huTízszeres junior Európa-bajnokként készül az idei helsinki korosztályos kontinensviadalra a Kőbánya SC még mindig csak 16 éves úszója, Késely Ajna. És a mostani év is biztatóan alakul a számára, nyolc aranyéremmel zárta a hódmezővásárhelyi ifjúsági országos bajnokságot.

Késely Ajna a helsinki Eb-re is esélyesként utazik
Késely Ajna a helsinki Eb-re is esélyesként utazik
A felkészülésről Ajna edzője, Turi György nyilatkozott honlapunknak, aki elmondta, minden rendben zajlott az elmúlt hetekben. „Ajnával roppant egyszerű a munka, mindig elvégzi a neki kiszabott feladatokat, ennek megfelelően roppant koncentráltan dolgozott a felkészülés hajrájában is. Nem vettem észre semmi különlegeset az edzéseken. Ez jó, mert azt jelenti, hogy minden halad a maga útján.” Az utolsó hetekben a fizikai felkészítést mindinkább a mentális hangolás vette át. Ezen kívül külön programokat is szerveztek az Eb-re készülő fiataloknak. „Háromhetes edzőtáborban vettünk részt, a munka mentális részére egyre több gondot fordítottunk. Ezért a napokban elmentünk kirándulni a Vasas úszóival, így a versenyzők lazíthattak, beszélgethettek kicsit az uszodán kívül is.”
Turi György szerint Késely Ajna teher alatt képes a legjobb teljesítményre Forrás: Lokál
Turi György szerint Késely Ajna teher alatt képes a legjobb teljesítményre Forrás: Lokál
Ajna természetesen az idei Európa-bajnokságra is aranyérmekért utazik, 400, 800 és 1500 méter gyorson az elmúlt évek alapján jó esélye lehet az első helyre, de harcba száll 200 m gyorson és 400 m vegyesen is. A korábbi sikerek miatt persze némi nyomás is van Ajnán, ugyanakkor Turi György azt mondja, ez neki nem szokott gondot okozni. „Természetesen van rajta teher, már két évvel ezelőtt is szerzett aranyérmet az Eb-n, még szép, hogy utolsó évesként is eredményesen szeretne szerepelni. A nyomást viszont jól szokta kezelni, sőt akkor képes csak igazán komoly teljesítményre.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.