UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-07-07 09:17

Százszázalékos aranyérem

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

B. V. – utanpotlassport.huAz első igazán komoly nemzetközi megméretésén vett részt a leány U16-os válogatott az úgynevezett nyílt Európa-bajnokságon Svédországban. Így az esélyekről, és erőviszonyokról is viszonylag keveset lehetett tudni, bár a hazai szövetség szakmai igazgatója, Zsiga Gyula honlapunknak adott interjújában elmondta, bízik benne, hogy a társaság valahol a mezőny elején lesz Göteborgban.

A leány U16-os válogatott valamennyi mérkőzését megnyerte a nyílt Eb-n Forrás: MKSZ
A leány U16-os válogatott valamennyi mérkőzését megnyerte a nyílt Eb-n Forrás: MKSZ
Nos, az 1999-ben a Dunaferrel BEK-győztes tréner jól sejtette, a magyar csapat a kontinensviadalon százszázalékos teljesítménnyel aranyérmet szerzett. A csoportjából nagyon könnyen lépett tovább ifj. Kiss Szilárd együttese, a holland, a feröeri, a litván és a grúz válogatottat is több mint tíz góllal múlta felül. Ezután következett a középdöntő, ahol szintén nem hibáztak a mieink, némileg „szorosabb” meccseken a cseheket, a románokat és a spanyolokat is legyőzték, így a döntőbe jutottak. A fináléban a francia válogatott volt az ellenfél. Ez a találkozó is úgy kezdődött, mint a többi, a magyar csapat dominált, a félidőben hat góllal is vezetett (16–10). A második félidőben viszont kiegyenlítettek a franciák (26–26), hosszabbítás következett, amelynek első fele után két góllal a rivális vezetett (28–30). A ráadás második öt percét viszont 3–0-lal hozta a válogatott, így a magyar lányok nyakába került az aranyérem. Parádés ötnapos teljesítmény, hibátlan mérleg. Ráadásul a torna gólkirálya a Győri ETO KC játékosa, Farkas Johanna lett 48 találattal. AZ U16-OS EURÓPA-BAJNOK MAGYAR CSAPAT KERETE: Kapusok: Bukovszky Anna (Vác), Hibácska Blanka (NEKA) Mezőnyjátékosok: Bánhidi Barbara (NEKA), Faragó Luca (NEKA), Farkas Johanna (Győri Audi ETO), Horváth Nikolett (Győri Audi ETO), Kajdon Blanka (NEKA), Koronczai Petra (Dunaújváros), Kürti Laura (Győri Audi ETO), Mérai Maja (NEKA), Németh Imola (NEKA), Rittlinger Lotti (Mohács), Rónai Diána (Bajnok DSE Nemesvámos), Vámos Míra (NEKA), Világos Diána (Győri Audi ETO), Woth Viktória (NEKA), Zsgomond Panna (FTC-Rail Cargo Hungaria)

LEÁNY U16-OS NYÍLT EURÓPA-BAJNOKSÁG, GÖTEBORG (SVÉDORSZÁG) Csoportmérkőzések: Magyarország–Grúzia 34–11, Magyarország–Feröer-szigetek 28–7, Magyarország–Litvánia 36–14, Magyarország–Hollandia 24–13 A csoport végeredménye: 1. Magyarország 8 pont, 2. Hollandia 6, 3. Feröer-szigetek 4, 4. Litvánia 2, 5. Grúzia 0 Középdöntő-mérkőzések: Magyarország–Csehország 23–16, Magyarország–Spanyolország 32–16, Magyarország–Románia 30–20 A középdöntőcsoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Románia 4, 3. Csehország 1, 4. Spanyolország 1 Döntő: Magyarország – Franciaország 31–30 – hosszabbítással Az Európa-bajnokság végeredménye: 1. Magyarország, 2. Franciaország, 3. Románia

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.