UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-07-17 19:43

Megtört a jég

Megszerezte első győzelmét a magyar férfi U20-as kosárlabda-válogatott a Szófiában zajló B divíziós Európa-bajnokságon. Pór Péter legénysége három vereséggel a háta mögött vágott neki a keddi ütközetnek, amelyen 73‒62-es arányban felülmúlta Luxemburg csapatát. Rossz hír viszont, hogy matematikailag már sehogy sincs esély bejutni a legjobb nyolc közé.

Sz. M. ‒ utanpotlassport.hu  Negyedik csoportmérkőzését játszotta kedden a férfi U20-as kosárlabda-válogatott a korosztály szófiai B divíziós Európa-bajnokságán. Az ellenfél ezúttal az 1‒2-es mérleggel álló Luxemburg volt. Annak ellenére, hogy a legutóbbi párharc után már biztossá vált: az idáig nyeretlen magyar csapat sehogy sem juthat be a legjobb nyolc közé, Pór Péter és játékosai bizonyításvágytól fűtve léptek pályára, hogy megszerezzék első győzelmüket a tornán.

Megszerezte első győzelmét a férfi válogatott a szófiai U20-as B divíziós Európa-bajnokságon Forrás: fiba.basketball
Megszerezte első győzelmét a férfi válogatott a szófiai U20-as B divíziós Európa-bajnokságon Forrás: fiba.basketball
Villámgyorsan kezdte a pontgyártást a magyar alakulat, hiszen Németh révén már az ötödik másodpercben 2‒0 volt az állás. Sőt, fél percen belül Kerpel-Fronius is eredmény volt, így lélektanilag is előnybe került Pór Péter legénysége. A pontgyártást Kozma és Fazekas folytatta, utóbbi két triplával, így a negyed felére tíz pont volt a különbség a két gárda között (12‒2). A magabiztos előnyt aztán ‒ kis megállás után ‒ sikerült megőrizni a második felvonásra is, ahol nem nagy léptekben ugyan, de megint elkezdett távolodni ellenfelétől a piros-fehér-zöld alakulat; Bonifert is betalált kintről, amivel 17 pontra nőtt már a távolság a 18. percben (37‒20). A jó játék ellenére pillanatok alatt futott egy 8‒0-s etapot Luxemburg, ám a félidő előtt még Pápai és Kovács összesen 5 dobott pontjával ismét megnyugtatóvá vált a magyar vezetés (42‒28). A nagyszünetet követően Fazekas, Pápai és Németh 7‒0-s rohanást intézett a magyar csapatnak, amivel 20 pont fölé kúszott a különbség. Az előnyt ‒ többek között ‒ a jó védekezésnek is köszönhetően sikerült megőrizni, sőt gyarapítani a véghajrára (64‒36). Az utolsó játékrész előtt mondhatni eldőlt a találkozó, nagy fordulat nem is következett be a lefújás előtt. Igaz, a meccset 18‒0-s szakasszal zárták le a lelkesen játszó luxemburgiak, akik így jócskán kozmetikáztak az eredményen. A tényen azonban ez sem változtatott: 73‒62-re győzött Pór Péter csapata, így a magyar válogatott megszerezte első győzelmét az idei kontinensviadalon.

Férfi U20-as B divíziós Európa-bajnokság, Szófia (Bulgária) Magyarország‒Luxemburg 73‒62 (18‒11, 24‒17, 22‒8, 9‒26) Magyarország: Kerpel-Fronius 4, Németh 10/6, Fazekas 15/9, Bonifert 5/3, Pápai 4. Csere: Anda 5, Kovács 5/3, Kucsora 5, Völgyi 9, Filipovic 7, Kozma 2, Krnjajski 2 A hollandok legjobb dobói: Chaussy 17/3, Wolff 14/6, Andjelkovic 10, Arendt 10

A magyar U20-as válogatott csoportmérkőzései 07.18., 15.00: Magyarország‒Örményország

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.