UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-07-18 17:51

Kiszakadt a zsák

Magabiztos győzelemmel zárta a csoportküzdelmeket a magyar férfi U20-as kosárlabda-válogatott a Szófiában zajló korosztályos B divíziós Európa-bajnokságon. Pór Péter együttese nagy arányban, 106‒50-re győzte le Örményország csapatát, ezzel negyedik helyen végzett csoportjában, és játszik a 9-16. helyért a folytatásban a bulgáriai kontinensviadalon.

Sz. M.utanpotlassport.hu Véget értek a csoportküzdelmek a szófiai U20-as B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon, amelyen a Pór Péter legénysége a C jelű hatosban kapott helyet Oroszország, Csehország, Luxemburg, Hollandia és Örményország mellett.

Negyedik helyen zárta a csoportküzdelmeket Pór Péter együttese a szófiai B divíziós Európa-bajnokságon Forrás: MKOSZ
Negyedik helyen zárta a csoportküzdelmeket Pór Péter együttese a szófiai B divíziós Európa-bajnokságon Forrás: MKOSZ
Az utolsó mérkőzést a kontinenstorna egyik leggyengébb csapatával, a nyeretlen Örményországgal vívták Pór Péter tanítványai. Az első negyedben rögtön ki is ütközött a két együttes közötti különbség: csapatunk nagyon könnyed játékkal, Kerpel-Fronius és Fazekas vezetésével, 16‒0-val kezdte az első bő négy percet, gyakorlatilag már itt eldőlt az összecsapás. A folytatásban sem változott a játék képe; s kétszer annyi pontot dobott a magyar alakulat a félidőben, mint ellenfele (50‒25). A nagyszünetet követően Pápai volt a magyar csapat pontfelelőse, de Németh két távoli kísérlete is célba ért, sőt, Kerpel-Fronius két büntetővel harminc pontosra növelte az előnyt, amiből a negyed végére harminchét lett (77‒40). A záró felvonás első felét még megnyomták Kucsoráék, amelyben Filipovic és Kerpel-Fronius újra eredményes volt, de Kovács, Krnjajski, valamint Anda is betalált, miközben az örmények képtelenek voltak kosarat szerezni. A századik pontot Anda dobta, a különbség pedig 56 pont lett a végére, kétség nélkül hozták a kötelezőt Kerpel-Froniusék, ráadásul minden magyar játékos dobott pontot  (106‒50). Ezzel a győzelemmel kiderült, hogy a piros-fehér-zöld alakulat a negyedik helyen zárta a csoportküzdelmeket, és mivel az első kettő jut tovább a legjobb nyolc közé ‒ akiknek esélyük van tovább küzdeni a feljutásért az A divízióba ‒ a magyarok számára eldőlt, hogy a 9-16. helyért játszanak a folytatásban. A mérkőzést követően Pór Péter vezetőedző nyilatkozott az utanpotlassport.hu-nak csapat teljesítményéről és a további célokról. „Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, nemcsak ezen a meccsen, hanem az egész Eb-n. Csak a dobott pontok számában maradtunk el az előzetes várakozásoktól, talán ez az, ami pici hiányérzetet kelt. A védekezés abszolút jól működött a tornán, nem véletlen, hogy ott vagyunk a legkevesebb pontot kapott együttesek között. Sajnos nem sikerült a bravúr, és nem küzdhetünk tovább az A divíziós szereplésért, ettől függetlenül mindent megtettek a játékosok, hogy a legjobbjukat nyújtsák, ezért abszolút büszke vagyok rájuk. Innen kezdve nem is lehet kérdés, hogy mi a cél: a kilencedik hely megszerzése.” A magyar válogatott az első mérkőzését a helyosztókon a Grúzia‒Portugália párharc győztesével játssza majd pénteken.

Férfi U20-as B divíziós Európa-bajnokság, Szófia (Bulgária) Magyarország‒Örményország 106‒50 (33‒12, 17‒13, 27‒15, 29‒10) Magyarország: Kerpel-Fronius 13, Németh 17/9, Fazekas 8/6, Bonifert 2, Pápai 10. Csere: Anda 6, Filipovic 14, Kovács 7, Kozma 2, Krnjajski 4, Kucsora 12/6, Völgyi 11 Oroszország legjobb dobói: Davidyan 22/6, Arslanian 13/9, Ajemian 11/3

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.