UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-07-26 11:41

Generációváltás előtt

Remekeltek és több nagy meglepetést is okoztak az utánpótláskorú sportolók a 23. lábtoll-labda Hungarian Openen. A férfi és a női kategóriában is felállhatott ifjúsági, azaz 19 év alatti sportoló a dobogóra.

K. T. I. - utanpotlassport.hu Hagyományosan Újszász adott otthont a hazai lábtoll-labdázás egyik legnagyobb seregszemléjének, az idén már 23. alkalommal megtartott Hungarian Opennek. A versenyre hét ország több mint 170 sportolója nevezett, a prímet pedig a magyarok vitték. Köztük is – egyetlen kategória kivételével – a még utánpótláskorú fiatalok.

A női csapat döntőjében hat sportolóból öten még utánpórláskorúak voltak a lábtoll-labda Hungarian Openen. Forrás: ujszasz.hu
A női csapat döntőjében hat sportolóból öten még utánpórláskorúak voltak a lábtoll-labda Hungarian Openen. Forrás: ujszasz.hu
A csapatversenyeknél már-már junior és ifjúsági házi döntőt rendeztek, mivel a későbbi győztes Újszász VSE-ben háromból kettő, az ezüstérmes pusztaszerieknél pedig mind a négy nevezett játékos 19 év alatti volt. „A Pusztaszer ezzel együtt is nagyon közel került ahhoz, hogy meglepetést okozzon, az első játékot 8–0-val nyitották, ami egészen tekintélyt parancsoló játék volt. A hajrára aztán az Újszász összeszedte magát és hazai pályán behúzta az első szettet, majd nagy küzdelemben a másodikat is. Mindenesetre azon, hogy a legjobb csapatokban ilyen sok a fiatal, már látni, generációváltáshoz érkezett a sportunk” – nyilatkozta a szövetség főtitkára és egyik szervezője, Fehér János az utanpotlassport.hu-nak. Egyéniben sem okoztak csalódást az ifik. A férfiaknál Kanalas Renátó harmadik lett, míg a nőknél Németh Barbara nyerni tudott, a dobogó harmadik fokára pedig szintén egy 19 év alatti, Vachal Krisztina állhatott fel. „Mi volt a legnehezebb? Hogy fejben összeszedett legyek. Általában heti kétszer tudok edzeni, de ezek az alkalmak az utóbbi időben ritkultak, így picit még nehezebb volt. Nagy köszönet jár a sikerért az edzőmnek és a "pótedzőmnek” – nyilatkozta immáron az aranyéremmel a nyakában Németh Barbara a Szolnok TV-nek. Egyéb korosztályos hírek LÁBTOLL-LABDÁBAN a sportági aloldalunkon.