UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-07-26 13:58

Pólós ünnep

A tavalyi nagysikerű nyári torna után idén is megrendezik az Ifjúsági Vízilabda Karnevált a szombathelyi Tófürdő medencéjében. A háromnapos versengésre öt ország tizennyolc csapata látogat el, akik két korosztályban ‒ U13 és U17 ‒ méretik meg magukat. A rendezvény főszervezője, az Európa-bajnok Vincze Balázs szerint a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát, ennek érdekében pedig meg is tesznek mindent a szervezők.

Sz. Ma.utanpoltassport.hu Egy város, három nap, tizennyolc csapat, kiváló hangulat és számtalan mosolygós arc. Erről szól röviden az idén másodszor megrendezendő nyári Ifjúsági Vízilabda Karnevál, amelyet az augusztusi fiú U18-as vízilabda-világbajnokság helyszínéül szolgáló szombathelyi Tófürdő medencéjében rendeznek péntektől vasárnapig.

Garantált a jó hangulat a pénteken kezdődő Ifjúsági Vízilabda Karneválon youthwaterpolocarneval
Garantált a jó hangulat a pénteken kezdődő Ifjúsági Vízilabda Karneválon youthwaterpolocarneval
A tornán öt ország ‒ Finnország, Törökország, Spanyolország, Izrael és Magyarország ‒ csapatai vesznek részt két korosztályban. Az U13-asok között tíz, az U17-eseknél nyolc együttes méri össze tudását. „Csoportmeccsek alapján dől el, hogy ki lesz a végső győztes. Nincsen kieséses szakasz, hiszen az a cél, hogy aki részt vesz az eseményen, legalább öt-hat meccset játsszon, és élményekkel, tapasztalattal gazdagodva térjen haza. A legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát a három nap alatt, és úgy gondolom, ezt semmi sem tudja megakadályozni. Ami befolyásolhatja a versenyt, az az időjárás, de reméljük ideális lesz ahhoz, hogy zökkenőmentes legyen a torna”‒ mondja az Ifjúsági Vízilabda Karnevál főszervezője, a 358-szoros válogatott Vincze Balázs. A tavaly debütáló viadal után pozitív visszajelzések érkeztek, így természetesen vannak hosszú távú célok is: a csapatok számának növekedésével a háromnapos tornát egyhetesre bővíteni, és felkeltetni további külföldi országok érdeklődését. „Szeretnénk minden évben megrendezni a karnevált, és tele vagyunk ötletekkel, elképzelésekkel, hogy ezt egyre növekvő színvonallal valósítsuk meg. Idén is készültünk különféle apróságokkal: minden gárda kupával és érmekkel térhet haza, felszereléseket kapnak, de a helyszín adta lehetőségeket is próbáljuk kiaknázni. Ennek érdekében a torna mellett lévő csónakázó tavon minden résztvevő hajózhat a hétvégén, és a kiemelt partnerként minket támogató Decathlonnak köszönhetően egy kisméretű felfújható futballpályával tudunk kedveskedni és szabadidős programot biztosítani a fiataloknak.” Vincze Balázs felhívja a figyelmet arra is, hogy rendkívül jó kapcsolatot sikerült kialakítani a helyi partnerekkel, szállodákkal és éttermekkel, így ‒ mondhatni ‒ főpróbaként is szuperál a torna a közelgő szombathelyi fiú U18-as vízilabda-világbajnokság előtt. Mindezek tudatában pedig bátran kijelenthető: a jó hangulat és színvonal adott lesz a pénteken kezdődő Ifjúsági Vízilabda Karneválon. További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.