UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-07-30 22:47

Hétfőn három!

Nagy hévvel kezdett bele a magyar válogatott az éremgyűjtésbe az Isztambulban zajló junior uszonyosúszó Európa-bajnokságon: két ezüstöt és egy bronzérmet szereztek a mieink. A várakozásoknak megfelelően a lányok nyakában egyelőre több érem lóg, mint a fiúkéban. Kocsis Marcell és Kolonics Milán azonban ezüstéremhez segítette a 4x100 méteres váltót.

RKB – utanpotlassport.huHárom érmet szerzett a magyar csapat az isztambuli junior uszonyosúszó Európa-bajnokság első napján. Ahogy Kókai Dávid, a búvárúszók kísérője is előrevetítette, főleg a lányoktól várhattunk dobogós helyezéseket.

A junior Eb első napján három éremmel gazdagodott a magyar csapat Forrás: finswimmer.com
A junior Eb első napján három éremmel gazdagodott a magyar csapat Forrás: finswimmer.com

A magyar csapat két kiválósága; Hamlin Dorothy és Szabó Anita egyaránt felszíni úszásban akart érmet szerezni. Ez sikerült is, a két úszónő 100 méteren megkaparintotta a dobogó két alsóbb fokát. Hamlin 48.83 másodperces idővel ezüstérmet, Szabó Anita, alig lemaradva csapattársától, 49.02-cel bronzérmet szerzett.

A felszíni úszás 4x100 méteres váltójában a két úszólányhoz két fiú csatlakozott, Kocsis Marcellel és Kolonics Milánnal egészült ki a kvartett. A négy versenyző ezüstérmet szerzett az orosz csapat mögött 3:08.37-es időt úszva.  A dobogó legalsó fokára az olasz és az ukrán váltó állhatott. Magyarország jelenleg a harmadik helyen áll a ranglistán az oroszok és a törökök mögött. Holnap folytatódnak a rövidtávú versenyszámok.