UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2018-08-09 12:58

Intenzív időszak, nagy célok

Tartalmas időszak elé néz a komáromiak tehetsége, Pekler Zalán. A 18 éves sportlövő augusztus végén a dél-koreai junior-világbajnokságon vesz részt, majd jön az általa idén legjobban várt megméretés, az októberi Buenos Aires-i ifjúsági olimpia. Mindenekelőtt azonban a napokban Szerbiában próbálja magát még jobb formába hozni a Novi Sad-i Grand Prix felnőtt nemzetközi versenyen.

M. Sz.utanpotlassport.hu „Ez a verseny lesz az utolsó nagyobb megméretés a junior-világbajnokság előtt, ezért megpróbálok mindent beleadni, hogy minél jobb eredményt érjek el” ‒ mondja a 18 éves sportlövő, Pekler Zalán, aki a napokban a Szerbiában zajló Grand Prix elnevezésű felnőtt nemzetközi viadalon vesz részt. A Novi Sad-i erőpróbán az alapverseny után a juniorok között külön hirdetnek rangsort, a döntő azonban összevont a felnőtt korosztállyal. A komáromi fiút arról kérdeztük, milyen tervekkel áll céltáblához.

A 18 éves Pekler Zalán egyedüli magyarként vesz részt az októberi Buenos Aires-i ifjúsági olimpián Fotó: Nicolo Zangirolami
A 18 éves Pekler Zalán egyedüli magyarként vesz részt az októberi Buenos Aires-i ifjúsági olimpián Fotó: Nicolo Zangirolami
„Hasznos verseny lesz, hiszen megmutatja, milyen formában is vagyok a világbajnokság előtt. Teljes mértékben persze nem lesz mérvadó az itt elért eredmény, mivel most vagyok túl az egyhetes nyári pihenésemen, ami után még vissza kell rázódnom, de remélem, ez nem fog gondot okozni. A vébén túl idén az ifjúsági olimpia a legfontosabb számomra, mindkettőn a maximumot szeretném nyújtani.” De vajon hogy telt Pekler nyara, mennyi áldozatot és energia-befektetést követel a legjobbak között lőállásba kerülni? „A nyaram első időszaka nagyon intenzíven telt, ugyanis versenyt verseny követett, emellett pedig rengeteget edzettem, hogy minél többet fejlődjek. Szerencsére augusztus elején tudtam kicsit pihenni, amit leginkább mentális és fizikai feltöltődésre használtam” ‒ válaszolta a 18 éves lövő, aki azt is elárulta, horgászással töltötte a rövid szünidőt. A nyár persze további kihívások elé állította, illetve állítja őt, elég csak az izzasztó melegre gondolni. Arra is választ adott, hogyan tud ezzel megbirkózni. „Ez igencsak nehezítő tényező. Szerencsére a légpuskalőterünkön van klíma, azonban az ötven méteres számokat a lehető legnagyobb melegben kell lőnünk, ami a speciális ruhánkban kétségkívül felér egy szaunával” ‒ mondta nevetve a komáromiak büszkesége.

Érdekesség A 18 éves Pekler Zalán egyedüli magyar sportlövőként vesz részt az októberi Buenos Aires-i ifjúsági olimpián.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.