UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-08-25 20:19

Egyetlen lépésre a dobogótól

Keszthelyi Vivien ígéretes időmérő és egy jó rajt után a negyedik helyet szerezte meg az Audi R8 LMS-kupa olaszországi hétvégéjének első futamán. Vasárnap, pályafutása során először villanyfénynél, éjszaka versenyez majd.

Keszthelyi Vivien első versenye Misanóban jól sikerült. Forrás: Facebook
Keszthelyi Vivien első versenye Misanóban jól sikerült. Forrás: Facebook
K. T. I. - utanpotlassport.hu „Ez lesz az első alkalom, hogy egy ilyen versenyautóval éjszaka vezessek. Abszolút jó érzéssel érkeztem Olaszországba, hiszen az összetett második helyén állok és ez erőt ad számomra” – nyilatkozta Keszthelyi Vivien a GT4-es Audi R8 LMS-kupa misanói hétvégéje előtt. A magyar lány optimizmusába azért némi óvatosság is vegyült. „Még sosem versenyeztem ezen a pályán, így hasonló lesz a helyzet, mint két hete Brands Hatchben volt. Minden alkalom, amikor az autót vezethetem fontos versenytapasztalatot ad, és segít körről körre javulnom. A szezon gyorsan szalad, de így is alig várom a kezdést” – tette hozzá a Team VRS 17 esztendős tehetsége. A hétvége nem is indult rosszul, az első szabadedzésen a harmadik leggyorsabb időt autózta a magyar pilóta, majd a sorozat első, éjjeli, lámpafényes tréningjén a hatodik lett. Szombaton végül minden frissen szerzett tapasztalatát latba vetve a negyedik helyet szerezte meg az első futam rajtrácsán.
A mezőny nagyobbik része ezúttal is csak hátulról figyelhette Keszthelyi autóját Forrás: Facebook.
A mezőny nagyobbik része ezúttal is csak hátulról figyelhette Keszthelyi autóját Forrás: Facebook.
Az időmérőt nem kis meglepetésre a lengyel Bartosz Paziewski nyerte meg, a legutóbbi fordulóban bemutatkozott Rahel Frey előtt, míg az összetett pontversenyt vezető, 30 esztendős német, Kris Heidorn „csak” a harmadik lett – vagyis Keszthelyivel egy sorba kvalifikált. Nem kis meglepetésre a hetes számú Audi, azaz Keszthelyi Vivien a rajtnál el is tudott menni Heidorn mellett, aki az első kanyart kissé szélesre eresztve – némi elfogultsággal: szándékosan átvágva – tudott végül mégis magyar riválisa elé kerülni. A folytatásban aztán sem Frey, sem Paziewski nem tudta hosszabb távon feltartani Heidornt, aki végül több mint 5 másodperces előnnyel megnyerte a versenyt, ezzel a kilenc eddigi futamból immáron a nyolcadikon emelhette magasba az elsőségért járó trófeát. Keszthelyi Vivien komolyabb izgalmak nélkül, a dobogósoktól tisztes távolban, jó 10 másodperccel elmaradva, de az 5. helyen célba érő Patrick Schneidernek is majdnem 10 másodpercet adva, megőrizte rajtpozícióját és 4. lett. A magyar versenyző ezzel őrzi összetettben a második helyét. Folytatás vasárnap 17 óra 50 perckor a második időmérő edzéssel, majd 20 óra 45 perctől jön a GT4-es Audi R8 LMS-kupa történelmének első villanyfényes futama. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.