UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-08-27 18:41

Nem kegyelmeztek

Egy percig nem volt kérdés, hogy melyik válogatott száll ki győztesen a medencéből a belgrádi leány ifjúsági vízilabda-világbajnokság hétfői nyitónapjának magyar-argentin párharcán. Faragó Tamás tanítványai kiválóan hangolódtak a folytatásra, miután 20‒5-re legyőzték Argentína együttesét.

M. Sz.utanpotlassport.hu „Fejben és fizikálisan is rendben vagyunk, a munkát, amit előre el lehetett, azt elvégeztük. De a java csak most jön: egy ilyen torna tele van meglepetésekkel és igazán úgyis a medencében dől el, milyen volt a felkészülés. Két könnyebbnek ígérkező meccsel kezdünk, a csoport rangadója – és talán az egész torna egyik legnagyobb fokmérője – az amerikaiak elleni, harmadik találkozónk lesz” – nyilatkozta a viadal előtt Faragó Tamás, a belgrádi ifjúsági világbajnokságon szereplő leány vízilabda-válogatott szakmai munkájáért felelős utánpótlás-igazgató. A montreali olimpiai bajnok tanítványai hétfőn az argentinok ellen mérkőztek meg.

Kiválóan kezdte meg a világbajnoki szereplést a magyar ifjúsági válogatott Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
Kiválóan kezdte meg a világbajnoki szereplést a magyar ifjúsági válogatott Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
Annak ellenére, hogy puhatolózó játékkal indult a találkozó, hamar felvette a ritmust a magyar csapat, amely 5–2-re meg is nyerte az első negyedet. A folytatás még több örömre adott okot: a lőtt gólok mellett a védekezésre is nagyobb hangsúlyt fektettek a lányok, ennek köszönhetően pedig 7–2-re úszhattak a nagyszünetre, hogy mesterük további utasításokkal lássa el őket. A fordulás után magasabb fokozatba kapcsoltak a mieink, s már csak az volt a kérdés, hogy hány találatnál állnak meg. Többek között a végül öt gólt jegyző Faragó Berta és a négyig jutó Petőváry Luca eredményes próbálkozásainak köszönhetően tízgólos különbséggel vágtak neki a felek a záró menetnek (14–4), amelyben ahelyett, hogy visszakapcsolt volna a piros-fehér-zöld alakulat, kegyelmet nem ismerve tovább növelte előnyét, meg sem állva húsz gólig. A párharc lefújása előtt még az argentinok is betaláltak egyszer, így alakulat ki a bravúros 20–5-ös végeredmény, de a lényeg azon volt, hogy mindenki játsszon, ismerkedjen testközelből a medencével. A lányok pontosan tudják, hogy szerdán, az amerikaiak ellen igazi presztízscsata, kemény fizikai ütközet vár rájuk.

LEÁNY IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD Csoportkör, 1. forduló Magyarország‒Argentína 20‒5 (5‒2, 2‒0, 7‒2, 6‒1) Gólszerzők: Faragó B. 5, Petőváry 4, Kudella 3, Utassy 2, Dömsödi 2, Peresztegi, Ármai, Muzsnay, Huszti, ill. Marcuzzi 2, Donofrio, Ianni, Tamagnone.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.