UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2018-09-02 12:51

Tallinni fonák

Hamarosan rajtol a junior tollaslabdázók tallinni Európa-bajnoksága. Az Utánpótlássport.hu a szövetség elnökével, Csorba Józseffel beszélt a viadalt megelőző felkészülésről, a mezőny erősségéről, illetve a várakozásokról is.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Szeptember 7-én kezdődik Tallinnban a junior tollaslabdázók Európa-bajnoksága. A viadal az ötnapos csapatversennyel rajtol, majd a szintén ötnapos egyéni és páros megméretésekkel ér véget. A magyar válogatott a nyári pihenőidőszakot követően Pécsett kéthetes edzőtáborban vett részt, amelyen jelen voltak külföldi játékosok és a felnőtt magyar alakulat is. A szövetség elnöke, Csorba József elmondása szerint a két ifjúsági olimpiai kvótást, Sándorházi Vivent és Pápai Balázst leszámítva – hiszen számukra az ötkarikás játékok számítanak a szezon legfontosabb eseményének – mindenki szerette volna a kontinensbajnoksághoz igazítani a csúcsformáját, ám ez ebben a sportban is egyénenként változó, s nem feltétlenül sikerülhet. Az elnök megérzései mindenesetre pozitívak, úgy gondolja, jól sikerült az Európa-bajnokságot megelőző munka. A csapatversenyben Portugáliával, Angliával és Spanyolországgal került egy csoportba a magyar együttes. Csorba szerint a portugálok valamelyest kilógnak a sorból, őket várja a negyedik helyre. A szakember az angolokat gondolja a legerősebbnek ebből a négyesből: „Nagy bravúr kellene ahhoz, hogy legyőzzük őket. Úgy vélem, hogy elégedettek lehetünk akkor, ha rendkívül szoros meccset tudunk játszani velük. A spanyolok nagyon jók a formaidőzítésben, természetesen velük is vigyáznunk kell. Egyáltalán nem lesz egyszerű a dolgunk, de mindent megtesznek a fiatalok a jó szereplésért, ebben biztos vagyok.”

Madarász Réka is készen áll a tallinni Eb-re Forrás: mtlsz.hu
Madarász Réka is készen áll a tallinni Eb-re Forrás: mtlsz.hu
Ami az egyéni megméretéseket illeti: Sándorházi Vivien és Madarász Réka első- és második számú kiemeltként vághat neki a tornának, ám – ahogyan azt Csorba is elmondta – ez egyáltalán nem garancia az éremszerzésre. –Tulajdonképpen hat-nyolc olyan lány van, aki, ha megnyeri az Európa-bajnokságot, akkor senki nem lepődik meg rajta – így az elnök –. Szeretnénk érmet, de ezt nem támasztjuk elvárásként a lányok elé. A fiúk versenyében más a helyzet: a tisztes helytállásban bízunk. Ha Pápai Balázs vagy Dulcz Zsombor a legjobb nyolc közé kerülne, az már óriási bravúr lenne. Arról is beszélt a sportvezető, hogy a vegyespárosban nincs szerencséje Madarásznak és Pápainak, ugyanis a viadal talán legesélyesebb dán kettősével kell megmérkőzniük, azonban a leány duó (Sándorházi Vivien és Tereza Svabikova) jó szereplésében, ezzel együtt akár egy éremben is bízik. További korosztályos hírek TOLLASLABDÁBAN a sportág aloldalunkon.