UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-09-13 22:32

Lomha kezdés

A kétszeres ifjúsági kontinensbajnoki ezüstérmes, világbajnoki harmadik helyezett cselgáncsozó, Feczkó Csanád az 55 kilogrammosok között lépett tatamira a szófiai junior Európa-bajnokságon, és a hetedik helyen zárt. A nyitónapon a 66 kilós Kozma Ákos, valamint a két 44 kilogrammos lány, Beringer Fatime és Vaska Fanni kiesett.

Krasznai Bence – utanpotlassport.huNem indult túl jól a magyar cselgáncsozóknak a szófiai junior Európa-bajnokság. Négyen léptek tatamira az első napon - egy hetedik helyre futotta.

Feczkó Csanád (fehérben) hetedik lett a szófiai junior Európa-bajnokságon
Feczkó Csanád (fehérben) hetedik lett a szófiai junior Európa-bajnokságon
A kétszeres ifjúsági kontinensbajnoki ezüstérmes, világbajnoki harmadik Feczkó Csanád az 55 kilogrammosok között mérettette meg magát elsőévesként. Az első és a második akadályt simán vette a svájci David Gauch, valamint a portugál Lucas Catarino ellen; ipponnal győzött, és bejutott a legjobb nyolc közé. Ott azonban 1.40 perc alatt vereséget szenvedett a későbbi ezüstérmes azeri Rovsan Alijevvel szemben. Csanád a vigaszágon az orosz Sakzod Amonovval mérte össze tudását, de nem bírt vele, így a hetedik helyen zárta a kontinensviadalt. A legnagyobb meglepetést talán a 44 kilogrammos Beringer Fatime okozta, aki az idei Európa−kupa-sorozatban ötből öt érmet nyert (két arany, egy ezüst és három bronz). Fatime már az első meccsén kikapott az orosz Olga Boriszovától. Igaz, szoros csatában, golden scoreban, egy wazari értékű akcióval. Ez bizonyára nem vigasztalta, hiszen így neki véget ért a szófiai megméretés. Csakúgy, mint a 66 kilogrammos Kozma Ákosnak és a 44 kilós Vaska Fanninak. Mind a két magyar dzsúdós már az első fordulóban búcsúzott. Kozma az azeri Ibrahim Alijevvel szemben maradt alul 57 másodperc alatt, míg Vaska 25 másodpercet bírt a brit Jaime-Leigh Whitaker ellen.

JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZÓFIA A magyar versenyzők helyezései Fiúk 55 kg: 7. Feczkó Csanád, 66 kg: Kozma Ákos kiesett. Lányok 44 kg: Beringer Fatime és Vaska Fanni kiesett.

Amit eddig az Európa-bajnokságról írtunk Kinézték a dobogót További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.