UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2018-09-18 15:09

Magaslat után az egekben

Fantasztikus versenyzéssel, magabiztos fölénnyel győzött a juniorok versenyében a 19 esztendős Lehmann Csongor az ausztráliai triatlon-világbajnokságon. A siker összetevőiről a tiszaújvárosi versenyző edző-édesapját, a hazai szövetség szakmai alelnökét, Lehmann Tibort kérdeztük.

B. V. – utanpotlassport.huParádésan zárta az ausztráliai Gold Coaston rendezett U23-as és junior triatlon-világbajnokságot a magyar válogatott. Előbb az idősebbek mezőnyében Bicsák Bence ismételte meg két évvel ezelőtti teljesítményét, és lett bronzérmes, majd egy nappal később a fiatalabbak között a korosztályos Eb-harmadik Lehmann Csongor ért fel a csúcsra, és junior-világbajnok lett.

Lehmann Csongor többek között a kőkemény magaslati edzőtábornak köszönheti a vb-sikert
Lehmann Csongor többek között a kőkemény magaslati edzőtábornak köszönheti a vb-sikert
A tiszaújvárosiak 19 éves versenyzője úszásban és kerékpározásban is az élmezőnyben haladt, az utolsó, 5 km-es futószakaszon pedig az egész mezőnyt állva hagyta, és a viszonylag kényelmesnek mondható fölénnyel győzött. A szövetség szakmai alelnöke, egyben Csongor edzője és édesapja, Lehmann Tibor elmondta: az egész évet a világbajnokságra hegyezték ki, ezért különösen édes a siker. „Az év elején úgy döntöttünk, hogy mivel Csongor tavaly az európai juniorranglista élen végzett és a korosztályos Európa-bajnokságról is éremmel tért haza, elhagyjuk az utánpótlásversenyeket, és a felnőttviadalokra koncentrálunk. És ez jól is sikerült, többek között Európa-kupa győzelmet ünnepelhettünk, és biztos vagyok benne, hogy a világbajnoki sikerben is része van az elmúlt hónapokban szerzett tapasztalatoknak.” Lehmann a megszerzett rutin mellett a kemény felkészülést emelte ki, amikor a siker összetevőiről kérdeztük. „A világbajnokságot egy hónap magaslati edzőtábor előzte meg szokásos helyszínünkön, a Pireneusokban, a Francia Olimpia Edzésközpontban. A táborban nagyon kemény munkát végzett el Csongor, olyat, amilyet korábban soha. A tréningek közben augusztus közepén elindult a székesfehérvári Európa-kupa viadalon, amelyen ugyan csak tizenegyedik lett, de az a versenyterhelés is kellett ahhoz, hogy Ausztráliában ennyire örülhessünk a végén.” Az évet valóban sikerült megkoronázni. Hiszen az „Aranyparton” minden a lehető legjobban alakult. További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.