UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-09-29 19:01

Nagy(szerű) visszatérés

Nagy Valentina és Urbán Tamás győzelmét hozta az első Magyar-kupa-forduló a junior kardvívóknál a 2018–2019-es szezonban. Csapatban az UTE örülhetett, igaz, csekély létszámú rivális ellen...

Nagy Valentina immáron a Honvéd melegítőjében a dobogó tetején Forrás: hunfencing.hu
Nagy Valentina immáron a Honvéd melegítőjében a dobogó tetején Forrás: hunfencing.hu
Kocsmár-Tóth István - utanpotlassport.hu Remekül sikerült a verseny Nagy Valentinának, aki klubváltás után, sérülésből tért vissza, s nyert rögvest négy hónapnyi kihagyás után. A veronai kadét-világbajnokságon sérülten is negyeddöntőig jutó vívó megnyerte a junior leányok számára kiírt első idei Magyar–kupa-fordulót. „A nap elején izgultam, nehezen állt össze a vívásom, de az első perctől az volt a célom, hogy nyerjek. A veronai vb-n szakadt el két ín az ujjamban, emiatt jó ideig nem vívhattam, igaz az edzésekkel addig sem álltam le. Azt hiszem, megérte” – adott villámértékelést a 16 esztendős kardvívó, aki immáron a Honvéd melegítőjében állhatott a dobogó legtetejére. Nagy a  BVSC-s Bérczy Dorottyát múlta felül a fináléban 15–11-re. A harmadik helyet Kern Bianka (KVSE) és Battai Sugár Katinka (TFSE) szerezte meg. A fiúknál a BVSC-s Urbán Tamás bizonyult a legjobbnak, aki száz százalékos teljesítménnyel nyerte a csoportját, így táblaelsőként vághatott neki az egyenes kieséses szakasznak. A 64 között erőnyerő volt, a 32 között aztán Kis-Tamás Bencét győzte le 15–10-re, majd a nyolcaddöntőben Kóti Lórándot 15–9-re. Következett a klubtárs, Frőhlich Bálint (15–10) és egy rendkívül szoros elődöntő Szlama Vilmos ellen, ahol csak az utolsó tus döntött (15–14). Urbán a fináléban az újpesti György Lehellel vívott, akit a nap slágereredményével, azaz 15–10-re győzött le. A dobogóra Szlama Vilmos (DVSZ) és Szántó Zoltán (Vasas) állhatott még fel. Az idén első alkalommal kiírt csapatversenyben az UTE nyert még pénteken. Az újpestiek a fiúk között négycsapatos mezőnyben, a lányoknál egyedüli indulóként végeztek az élen.

MAGYAR-KUPA EGYÉNI JUNIOR LEÁNY KARD 1. Nagy Valentina (Honvéd), 2. Bérczy Dorottya (BVSC), 3. Kern Bianka (KVSE) és Battai Sugár Katinka (TFSE) JUNIOR FIÚ KARD 1. Urbán Tamás (BVSC), 2. György Lehel (UTE), 3. Szlama Vilmos (DVSZ) és Szántó Zoltán (Vasas)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.